Április 30-ig lehet jelentkezni a fafaragó pályázatra

2024.04.17. 13:30

A hagyomány és korszerűség jegyében

Hagyomány és korszerűség – a fa és más természetes alapanyagok együttes megjelenítése a környezetben és a lakáskultúrában címmel hirdeti meg a Zala Megyei Népművészeti Egyesület a VIII. Zalaegerszegi Országos Fafaragó Pályázatát. A kiírás célja a fa mint természetes alapanyag és más természetes alapanyagok együttes felhasználásának új megközelítése, olvasható a felhívásban.

Mozsár Eszter

Skáfár József és Dulics Margit népi iparművész közös munkája

Fotó: ZMNE

A pályázatok beadási határideje április 30., a pályaműveket személyesen 2024. május 6. és 10. között 10 órától 18 óráig lehet leadni Gébárton, a PANORÁMA Népművészeti Galériában, illetve május 10-ig postai úton eljuttatni a Zala Megyei Népművészeti Egyesület címére (8900 Zalaegerszeg, Gébárti-tó 15470/A hrsz.).

A pályaművek mérete nem haladhatja meg a 2x2 métert, súlyban az 50 kilogrammot. A beadható tárgyak mennyiségére nincs korlátozás. A tárgyegyütteseknél feltétel, hogy a tárgyegyüttes darabjai összefüggjenek egymással. A szakmai zsűrizést követően május 24-én 17 órakor kiállítás nyílik a beválogatott anyagokból a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban. A pályázat részletei az egyesület közösségi oldalán olvashatók.

A pályázat célja, hogy a különböző anyagok kombinációjából innovatív tárgyak, azaz használati eszközök, lakberendezési tárgyak, kisbútorok, beltéri vagy kültéri játékok, kerti bútorok, berendezési tárgyak szülessenek. A kiírás a különböző népi kézműves szakágak együttműködését, a közös alkotást ösztönzi, miközben a jelentkezők a szakmai kapcsolataikat bővíthetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában