Jubileumi fügefát ültettek

2024.04.30. 10:30

A kertbarátok rendbe tették a botfai kastélypark fűszerkertjét

Kiszabadulva a gyomtengerből zsályák, menták, gamandorok, csomborok, tárkonyok és lestyánok, citrom-, és kakukkfüvek jutottak lélegzethez és kaptak esélyt a virulásra a kertbarátok keze munkája nyomán a Mindszenty Ifjúsági Ház kastélyparkjában.

Fincza Zsuzsa

A botfai kastélypark fűszerkertjét az idén is a Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület tagjai tették rendbe

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Lokálpatrióta zalaegerszegiként büszkék vagyunk a botfai Erdődy-Hüvös kastélyra, különösen a történelmi nevezetességű fákban gazdag parkjára, ánglisára, ahol mindig szívesen láttak bennünket. 

A tavaly ültetett fűszernövények szépen fejlődtek, de ki kellett irtani közülük a gyomot
Fotó: Fincza Zsuzsa

Ha ki akarunk szabadulni a négy fal közül, többnyire itt tartjuk a rendezvényeinket, s elhoztuk már ide más városbéli és külföldi vendégeinket is. A parkba ültettük megalakulásunk 45. évfordulója tiszteletére a kertbarátok jubileumi nyírfacsemetéjét, amely azóta sudár, szép fává nőtt. 

A kertbarátok jubileumi fügefáját Lóránt László, Mrakovics Miklósné, Kulcsár Teréz és Nagy-Horváth Jolán ültette el
Fotó: Fincza Zsuzsa

- Az ültetésekor határoztuk el, hogy hálából minden tavasszal rendbe tesszük a ház fűszer- és gyógynövénykertjét, lenyírjuk a füvet - adta okát a serénykedésnek Mrakovics Miklósné, a Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy mindezzel egyúttal a Föld napja előtt is tisztelegtek.

A kerti munkát jókedvű piknikezéssel, baráti beszélgetéssel zárták
Fotó: Fincza Zsuzsa

Úgy tervezték, megalakulásuk 55. évfordulója tiszteletére is ültetnek egy fát. A tavalyi gyenesdiási burgonyafesztiválon termény- és virágkosarukért jutalmul kaptak egy különleges fügefacsemetét, amit Botfára szántak, de mert féltették a téli fagyoktól, most tavasszal ültették el - mégpedig az általuk rendbe tett ágyások fölé. A termését, akárcsak a fűszerkert növényeinek hasznát majd az ifjúsági ház vendégei, a táborozó diákok, az erdei iskolások élvezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában