Két hétig látható a Batthyány-gimnáziumban

2024.04.30. 13:27

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc tiszteletére Nagykanizsán

A Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete kedden a Batthyány-gimnáziumban mutatta be a II. Rákóczi Ferenc fejedelem tiszteletére készített utazókiállítást.

Benedek Bálint

A kiállítás anyaga előtt, balról: Tóth Árpád, a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete alelnöke, Paál Istvánné Németh Edit, a zalaegerszegi szervezet tagja, Paál István és Györek László, a Batthyány-gimnázium igazgatója

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Paál István, a szervezet elnöke emlékeztetett: a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete, a Történelmi Vitézi Rend Délnyugat-dunántúli Törzskapitánysága és a Pro Civitate Dei Egyesület II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 348. évfordulója alkalmából bő egy hónapja rendezett emlékünnepséget a zalaegerszegi Mindszentyneumban.

- A szatmári béke a Rákóczi-szabadságharcot lezáró békeszerződés, amelyet 1711. április 29. és 30. között Nagykárolyban kötöttek meg - mondta az elnök. - Erre az alkalomra időzítettük a vándorkiállítást, melynek tablói két hétig vendégeskednek a gimnázium kis aulájában. Szeretnénk minél több információt megosztani a gimnazistákkal, hogy a nemzettudatuk tovább erősödjön, és a hazafiságuk kialakuljon. A tárlat egyelőre zalai városokba jut el, de szívesen bemutatjuk másutt is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában