Versenyképesnek lenni nemzetközi viszonylatban is

2024.05.27. 20:00

Gazdasági fórum és díjátadás Zalaegerszegen

Gazdasági fórumot szervezett hétfőn délután a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Mindszentyneumban. A hagyományokhoz híven elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat. A gazdasági fórumon dr. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese tartott előadást, melyben kifejtette: a kormány célja, hogy hazánk különböző térségei kiegyensúlyozottak fejlődjenek, s minden térségnek meg kell találni, majd fejleszteni a versenyelőnyét.

Mozsár Eszter

A képen a díjazottak, az első sorban: Németh László tulajdonos-ügyvezető (Németh-Fa Kft.), Tóth Ferencné, Kemes Zsuzsa (Patent Távfelügyelet Kft.), Laposa Julcsi, Cserép János tulajdonos-ügyvezető (Jánház Kft.). Hátsó sorban: Nagy Zoltán, Csonka Ferenc, Takács József, dr. Sifter Rózsa főispán, Latorcai Csaba miniszterhelyettes, Kovács Dezső, Pácsonyi Imre, Vágó Gábor telephelyvezető (Z. E. H. Energetikai és Építőipari Kft.) és Gura Béla tulajdonos-ügyvezető (Gura Nyomda Kft.)

Fotó: Pezzetta Umberto

A gazdasági fórumon dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes előadásában a kormány területfejlesztési koncepcióját vázolta fel, s megemlítette a szeptemberben induló területfejlesztési szolgálatot. Hangsúlyozta továbbá, hogy erősíteni kívánják a határ menti térségeket, s kiemelte, hogy a gazdaságfejlesztés során előnyösebb régiókban gondolkodni, nem csupán városokban. A TOP+ forrásokból ebben a ciklusban a megye 61,3 milliárd, míg Zalaegerszeg 7,5 milliárd forinthoz jut, tette hozzá.

gazdasági fórum, díjazottak
A szakma fiatal sztárjait ugyancsak díjakkal jutalmazták a versenyeken való szereplésért és kiváló tanulmányukért a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán a Mindszentyneumban. Balról jobbra: Pálfi Dániel, Ujláb Boldizsár, Horváth Emília, Vajda Péter és Szőllősi Dániel. A képről hiányzik Lenkay Dorka
Fotó: Pezzetta Umberto

Idén is átadták a legjobbaknak a kamarai díjakat

A fórumot Kovács Dezső kamarai elnök nyitotta meg, dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt, Balaicz Zoltán polgármester pedig a város fejlesztéseit, terveit ismertette. 

A kamara évente Zala Vármegye Gazdaságáért Kamarai Díjat adományozza annak a vállalkozásnak, amely kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a megye gazdasági fejlődéséhez. Idén a sümegcsehi székhelyű Jánház Kft. és a zalaegerszegi Gura Nyomda Kft. vehette át a kitüntetést. Zala Vármegye Szakképzéséért Kamarai Díjat a lenti székhelyű Németh-Fa Kft. kapott. Az Innovatív vállalkozás-díjat a Z. E. H. Energetikai és Építőipari Kft. érdemelte ki. Zala Vármegye Fiatal Vállalkozója Kamarai Díjban részesült Laposa Julcsi népzenész, zenei mediátor, a Női Vezető-díjat Kemes Zsuzsának, a Patent Távfelügyelet Kft. ügyvezető igazgatójának nyújtották át. 

A több évtizedes szakmai munkásságáért Életmű-díjjal jutalmazták a zalaegerszegi Takács József boltvezetőt és szakoktatót, Tóth Ferencné Zsuzsa esküvői szalon üzlettulajdonost, Csonka Ferenc keszthelyi könyvkötő mestert és Nagy Zoltán teskándi fémmegmunkálási egyéni vállalkozót. 

A jövőt jelentik a szakmát tanuló fiatalok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 17. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Zalát idén 6 fiatal – Pálfi Dániel, Horváth Emília, Ujláb Boldizsár, Szőllősi Dániel, Vajda Péter és Lenkay Dorka – képviselte.

A gazdasági fórumon a Zala Vármegyei Fogyasztókért cím is gazdára lelt

Olvasóink ajánlásai és szavazatai alapján talált gazdára a Zala Vármegyei Fogyasztókért cím is, amely a jogkövető, tisztességes piaci magatartást, a fogyasztóbarát, udvarias ügyintézést és a jó minőségű termékek, szolgáltatások biztosítását hivatott elismerni: idén a Vörös Invest Bt. és Konkolyné Zelkó Mónika egyéni vállalkozó kapta az elismerést. Kiváló kamarai munkáért Gérczei Mónika pénzügyi munkatársat jutalmazták. Az ünnepségen Pácsonyi Imre, a vármegyegyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, méltatta a díjazottak példamutató munkáját. A kamara és lapunk közös, Zala Vármegye Gazdaságáért című kiadványát a Zalai Hírlap keddi számával együtt olvashatják, benne a kitüntetettekről részletesen írunk. 

A Szakma Sztár Fesztivál idei megnyitójáról lapunk is tudósított.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában