Eredet című koncert

2024.05.30. 10:30

Négy hang a református templomban

Az "Eredet" című a cappella nyárköszöntő műsorát mutatja be június 1-jén (szombat) 19 órától a Lorem Ipsum Kvartett a nagykanizsai református templomban.

Benedek Bálint

Az a capella formáció, balról: Ress Tamás, Farkas-Vigh Ágnes, Hahn Gergő, Balázs Júlia lép a közönség elé a református templomban

Fotó: ZH

A Lorem Ipsum Kvartett 2020 őszén alakult, és kezdettől fogva a komolyzene vokális irodalmának megszólaltatását tűzték ki célul - ezúttal négy hangon, legyen szó Tallis meghitt egyházzenéjéről vagy Kodály nagyívű vegyeskarairól. Az együttesben a hivatásos énekesek és zeneszerető barátok gazdag kórusmúltja egyesült, így létrehozva egyéni hangzásukat. A 2023-ban bemutatott "Eredet" című a cappella műsorukat ezúttal Nagykanizsára viszik el. A műsor címével nem árulnak zsákbamacskát: júniusi koncertjük zenéjével keresnek valamit, elmélyülnek valamiben, hogy megleljék azt, ami a közös őse lehet réginek és újnak, közelinek és távolinak, formának és tartalomnak. Egy sugallat, egy hit, egy szenvedély, amelynek magvaiból változatos termés nőtt. Saját hangjukon keresik mindannyiunk közös hangját - és, remélik, június 1-jén ezt meg is találják. 

Az este folyamán Ress Tamás, Farkas-Vigh Ágnes, Hahn Gergő, Balázs Júlia tolmácsolásában Aaron Copland, Sugár Rezső, Paul Hindemith, Beischer-Matyó Tamás, Francis Poulenc és Farkas Ferenc művei hangzanak el.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában