Út, járda, parkoló egyaránt megújult

2024.05.30. 20:00

Teljes körű rekonstrukció az Arany János utca 63-65. számú ingatlanok környezetében

Az Arany János utca 63-65. számú ingatlanok mellett az út- és járdaburkolat, illetve a parkoló felújításával fejeződtek be a munkálatok. Teljes körű rekonstrukció a szennyvízcsatorna kiváltásával indult. A mostani beruházásban csapadékcsatornát is építettek, hogy elvezesse az esővizet, amely korábban tócsákban állt itt. A csütörtöki sajtóbejáráson elhangzott, hogy Zalaegerszeg önkormányzata a Kovács Károly városépítő programból finanszírozta a kivitelezést, amit a Zalavíz Zrt. végzett el.

Antal Lívia

Az Arany János utca 63-65. számú ingatlanok között is teljes rekonstrukciót hajtottak végre: jobbra Bali Zoltán alpolgármester mellette Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető

Fotó: Antal Lívia

A szennyvízcsatorna rekonstrukcióját 2023 őszén valósították meg a Jókai és az Arany János utcát érintve a KEHOP projekt keretében. A munkák során 280 méter szennyvízvezetéket fektettek le és 27 aknát cseréltek ki, idézte fel Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a településrész önkormányzati képviselője.

A vízelvezetést is megoldották az Arany János utca 63-65. számú társasházak járdájának és parkolójának felújításakor
Fotó: Antal Lívia

Teljes körű rekonstrukció út alatt és felett

Mint mondta, az Arany János utca 63-65. számú ingatlanoknál is teljes körű rekonstrukciót végeztek: a közműkiváltás után a közelmúltban felújították a parkoló és a mellette lévő járda burkolatát a KEHOP, illeve a Kovács Károly városépítő programból.

Megoldották a csapadékvíz-elvezetést is

A parkoló bejárójában a hiányzó vízelvezetés és a burkolat lejtése miatt esőzéskor megállt a víz, ami nehezítette a gyalogos közlekedést. A munkálatok így magukban foglalták a csapadékvíz-elvezetés kiépítését, valamint a parkoló teljes körű rekonstrukcióját és újraaszfaltozását, mondta el Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, aki a beruházás műszaki adatait is ismertette.

Az Arany János utca 63-65. számú ingatlanok környezetében megvalósult beruházás műszaki adatai:

kiemelt szegély cseréje: 38 méter;

kerti szegély építése: 35 méter;

járdaburkolat átépítése teljes pályaszerkezettel: 36 négyzetméter;

útburkolat profilmarása: 430 négyzetméter;

útburkolat átépítése teljes pályaszerkezettel: 34 négyzetméter;

aszfalt kopóréteg beépítése: 477 négyzetméter;

burkolati jelek festése;

csapadékcsatorna építése: 25 méter ;

műanyag tisztító- és fordítóakna építése öntöttvas fedlappal: 2 darab;

víznyelőakna építése öntöttvas ráccsal: 2 darab.

A szervizút mellett járdák újultak meg, parkolók épültek a Platán sor, a Jókai és az Arany János utca közötti területen. A beruházás-sorozatról szóló írásunk ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában