Kultúrélmények, három napon át

2024.06.26. 19:30

A KeszthelyFest idén is változatos programot kínál a látogatóknak

Idén is nagyszabású, változatos programokat ígér a KeszthelyFest, amelyet a jövő hét végén, július 5-7. között rendeznek. A három nap során fellép mások mellett a Neoton Família, Majka, a Bikini, T. Danny, KKevin és az Ocho Macho is.

Péter B. Árpád

Kulturális élmények, három napon át. A sajtótájékoztatón Manninger Jenő és Stadler Tímea Kinga

Fotó: PBÁ

A programkínálatot úgy állították össze, hogy „a közösen átélt élmények örökre a látogatók emlékeibe ívódjanak, és minden esztendőben visszavágyjanak Keszthelyre, nem csupán a KeszthelyFest idejére”, bocsátotta előre Manninger Jenő, aki elmondta: idén a Magyar Turisztikai Ügynökség 15 millió forintos támogatása bővítette a büdzsét.

– A KeszthelyFest fő célja, hogy a szezon elején ismét felhívja a figyelmet a városra, s ennek hatására minél több turista érkezzen. Emellett küldetése e programnak, hogy több generációnak: családoknak, fiataloknak, időseknek egyaránt szórakozást nyújtson, s kulturális értékeket közvetítsen – szögezte le Manninger Jenő a sajtótájékoztatón.

A polgármester arról is beszélt, a tavalyi, nagysikerű fesztivál hatására nagyon sok kitelepülő jelentkezett, így amellett, hogy nő az önkormányzat bevétele, sokszínűbb, gazdagabb lesz a kulináris és kézműves kínálat, mint a korábbi években. Árusokkal pedig nemcsak a Fő téren, hanem az egész belvárosban lehet majd találkozni. Kiemelte: ezúttal is összművészeti fesztivált kínálnak a látogatóknak, így nem csupán a pop- és rockzene képviselteti magát.

Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója kiemelte, a kísérőprogramokkal igyekeznek minden korosztályt megszólítani. Kínálnak élményt például a Pethő Ház és az Amazon Látogatóközpont udvarán is, gondolva a gyermekes családokra, emellett – most már hagyományosan – ízelítőt nyújtanak az olasz kultúrából s szerveznek kvízeket is: Itáliához és a Balatonhoz kapcsolódóan.

– Kellemes jazzkoncertek is lesznek a három nap során, s eljön Quintus Konrád, aki több szálon kötődik Keszthelyhez, hiszen a Helikoni Ünnepségek színjátszó kategóriájának egyik zsűritagja volt, s nemrégen láthatta őt a közönség a Balaton Színház színpadán is – adott ízelítőt a kínálatból Stadler Tímea Kinga, aki szerint a jövő hétvégén akár távolabbról is érdemes lesz Keszthelyre látogatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában