A testületi ülésen elismerték a sportkör helytállását és remek eredményeit

2024.06.27. 18:00

Hamarosan megnyithat Hévíz hulladékudvara

Hamarosan megnyithat a fürdőváros hulladékudvara – erről is szó esett a hévízi képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Péter B. Árpád

A napirendek többségét egyhangú szavazással fogadta el a hévízi testület

Fotó: PBÁ

A napirend kapcsán a grémium meghallgatta Bali Józsefnek, a Zalaispa Zrt. vezérigazgatójának beszámolóját a társaság munkájáról, amelyből kiderült: átalakult a hulladékgazdálkodás rendszere, de a szükséges engedélyek birtokában nincs akadálya, hogy megnyisson a hulladékudvar.

– Papír- és műanyaghulladék, vagy akár üveg jöhet szóba, s igény esetén faanyagok elhelyezése is lehetséges – összegezte Papp Gábor, Hévíz polgármestere. – Ez még nem dőlt el, s a nyitvatartást is az igényekhez igazítjuk. A projekt kész, az engedélyeket beszerezte a társaság, s azt gondolom: a hulladékudvar működése senkit nem fog zavarni.

A városvezető emlékeztetett: az előkészítés során lakossági fórumot tartottak, s ott is kiderült, szerte az országban megszüntették a hulladékszigeteket, jórészt a lakosság fegyelmezetlensége miatt. Ezt kiváltandó nyithat meg a létesítmény, amelyben a tervek szerint a hévízieknek nem kell majd fizetniük.

A testület elfogadta a Hévíz SK beszámolóját is, elismerve az elmúlt négy nehéz év helytállását, amelynek eredményeként, jórészt saját nevelésű játékosokra építve, a kézilabdacsapat arany-, a futballgárda pedig ezüstérmet szerzett a megyei pontvadászatban. A folyamat 2020-ban, a Covid okozta nemzetközi válság idején kezdődött.

Hamarosan megnyithat a hévízi hulladékudvar, az engedélyek birtokában már csak néhány, a működéssel kapcsolatos kérdést kell tisztázni
Fotó: PBÁ

– A sportkör folyamatosan fejlődött, s életben maradt. Voltak olyan hangok, hogy be kell zárni, de mivel 350-400 sportolóról s edzőről beszélünk, ez ostobaság lett volna. Ehhez a feladathoz kiválóan állt a Hévíz SK vezetősége, így a klub, az utánpótlásra alapozva, túlélte az elmúlt 3-4 évet, azzal együtt is, hogy az önkormányzat a korábbiakhoz képest nagyságrendekkel kevesebb forrást tudott biztosítani. Spórolással, racionalizálással megőriztük a sportolói létszámot, sőt: az folyamatosan bővül – szögezte le Papp Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában