Az igénylők a jövő héten vehetik át az energiatakarékos fényforrásokat

2024.06.28. 10:00

Megérkeztek a ledek Hévízre is

Megérkeztek az igényelt LED-égők Hévízre, az energiatakarékos fényforrásokat a jövő héten, július 1-5. között vehetik át azok, akik regisztráltak az országos programba.

Péter B. Árpád

Az égőkkel jelentősen csökkenthetők az energiaköltségek

Fotó: CYEB

Papp Gábor, Hévíz polgármestere arról tájékoztatott, a város polgárai a Gamesz Kossuth utca 4. szám alatti irodájában vehetik át a környezetbarát égőket hétfőtől csütörtökig 9 és 12 óra, valamint 12.30 és 15 óra között, pénteken pedig 9-től 12-ig.

Mint arról már írtunk, a CYEB Kft. ingyen biztosít korszerű fényforrásokat azoknak, aki a régi, energiapazarló izzóikat szeretnék lecserélni.

A kormányzat által indított LED-csereprogram az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai energiamegtakarítási projektje, hiszen már több mint 800 település élt ezzel a lehetőséggel. A CYEB emlékeztetett: ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég az izzószálas égőhöz képest, így észrevehetően csökkenthető a háztartások villanyszámlája, valamint a környezeti terhelés is. Ráadásul ezen fényforrások élettartama a sokszorosa a „klasszikus” izzókénak.

A programban átvett LED-égőket az átvételtől számítva két évig kicserélik, ha azok meghibásodnak
Fotó: CYEB

A program anyagi hátterét egy 2020-as törvény biztosítja, amely alapján az energiakereskedő cégeknek gyakorlati, környezetbarát lépéseket kell tennie. S minél aktívabbak e téren, olyan arányban mentesülhetnek az energiahatékonysági járulék megfizetése alól.

A CYEB azt ígéri: a programban átvett LED-égőket az átvételtől számítva két évig kicseréli, ha azok meghibásodnak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában