Zaol podcast

2024.06.22. 11:00

Nyári telt ház a Gébárti Alkotóházban

Mozsár Eszter

Idén nyáron is egymásnak adják a kilincset a Gábárti Alkotóház táborozói, mondta Kiss-Molnár István intézményegység-vezető

Fotó: Mozsár Eszter

Június közepén indult és nyár végéig tart a táborok időszaka a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban. Az országos kovácsművészeti, nemezelő és jövő héten kezdődő kosárfonó szaktábor után a gyerekeket várják különféle foglalkozásokkal egy héten át. A hagyományokhoz híven itt lesznek a dudások, majd a Pécsi Művészeti Szakgimnázium diákjai érkeznek, majd egy év kihagyás után ismét jelentkezik nyár végén a GébArt Nemzetközi Művésztelep, amit a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel közösen szerveznek, a végzős tanulók érkeznek Zalaegerszegre. Eközben természetesen a Zala Megyei Népművészeti Egyesület is birtokba veszi a házat. A kirándulók és látogatók körében ilyenkor nyáron különösen népszerű a Keresztury VMK intézményegysége, tudtuk meg a Zaol-podcast legutóbbi vendégétől, Kiss-Molnár István vezetőtől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában