Nyári szünetet tart a könyvtári szombat program

2024.06.28. 15:30

Sakk és mese minden mennyiségben június utolsó hétvégéjén a kanizsai bibliotékában

Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban a nyári szünet előtti utolsó szombati programokra várják a látogatókat június 29-én. Akinek van kedve kipróbálni, hogy milyen minőségi repertoárral készült a bibliotéka, az látogasson el az eseményre, hiszen erre legközelebb csak szeptemberben lesz lehetősége.

Benedek Bálint

A családokat is várják az extra programokra szombaton a Halis-könyvtárba

Fotó: Szakony Attila

Győrfi Norbert könyvtáros vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. A programsorban 10.30-tól Virág Adrienn könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. A gyerekek a történethez tartozó kérdésekre akár az olvasásnépszerűsítő Azolo program internetes oldalán is válaszolhatnak. Ebben a mesevilágban maradva zárásként, 11 órától Benke Dániel könyvtáros A hétfejű sárkány – bábelőadás Bercivel, a könyvtár sárkányával című programjával örvendezteti meg a gyerekeket. A fiatalok a magyar népmesén alapuló hétfejű sárkány meséjét hallgathatják meg, akinek segítségére lesz Berci, a könyvtár csintalan sárkánya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában