A belvárost is szeretnék felpezsdíteni a következő két hónapban

2024.07.05. 18:30

Zenés esték a keszthelyi sétálóutcán

Megkezdődött a SétálóUtcaZene programsorozat a Balaton fővárosában. Az önkormányzat, a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Keszthelyi Kultúrszövet (Ke.K.Sz.) zenés nyári estékkel csalogatja az érdeklődőket a belvárosba, két hónapon át.

Péter B. Árpád

A Swing and dance formáció ezúttal is kiváló hangulatot varázsolt a sétálóutcára

Fotó: Halász Gábor

A sétálóutcán felállított színpadon a városban élő, vagy ahhoz kötődő zenészek mutatják be produkcióikat júliusban és augusztusban. Láthatják az érdeklődők például Bódis Bettinát, Hajdu Klárát és Szakonyi Milánt, s fellép az X-Faktor által a közelmúltban felfedezett Sárközi Roland is. Az első koncertek a KeszthelyFest hetében, vagyis az elmúlt napokban hangoltak a hétvégi monstre programra.

A szervezők a belvárosi nyárestéket szeretnék feldobni a zenés sorozattal
Fotó: Halász Gábor

– Célunk egyrészt, hogy újra dallamokkal és élettel töltsük meg Keszthely belvárosát, másrészről mindig is küldetésünknek tekintettük a helyi alkotói közösségek támogatását. A Ke.K.Sz.-szel már a 2023-as zenepaviloni estéken és a Helikoni Ünnepségeken is együttműködtünk, mindkét programsorozat rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. A hasonló sikeresség reményében az önkormányzat által biztosított támogatást a Goldmark Károly Művelődési Központ saját források bevonásával egészíti ki – fogalmazott Stadler Tímea igazgató.

A kezdeményezés fontos célja a helyi, környékbeli művészek közösségének erősítése is.

– Folyamatosan bővülünk, s aktívan, organikusan veszünk részt Keszthely kulturális életében. Havonta szervezünk egy-egy összetett művészeti estet, amelyen az egymást váltó képzőművészek kiállításai mellett, akár kötetlen formában, lehetőséget kapnak a zenélni vágyók is. Ezenkívül, spontán megmozdulások alkalmával is találkozhatnak velünk, több helyszínen – mondta Györei András Deodát, a Ke.K.Sz. egyik alapítója, aki reméli: a jövőben lesz még alkalom a közös munkára a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtárral.

A SétálóUtcaZene első fellépője a Swing and dance trio volt, amelyet további 15 formáció követ majd a nyári estéken, alkalmanként 19 és 22 óra között. A részletes program a Goldmark-központ weboldalán érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában