Autista fiataloknak szerveztek tábort Nagykanizsán

2024.07.18. 11:00

A kézműves foglalkozásokat imádják

Az Alapítvány az Autista Gyermekekért szervezete a Kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia melletti közösségi házban tartotta a Szikra tábor elnevezésű, egész hetes foglalkozását autista fiatalok részvételével.

Benedek Bálint

A gyerekek legjobban a kézműves foglalkozások során találták fel magukat

Fotó: Szakony Attila

Győrfy Anikó, az alapítvány elnöke elmondta: az érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesülettel közösen szervezték meg a tábort, melyhez a közösségi házat ingyenesen használhatják. Ez ideális a fiataloknak, hiszen nagy zöld területtel rendelkezik, mely a sportoláshoz nagyon hasznos, de olykor az udvaron lévő nagy fa alatt is pihennek a gyerekek.

– A program a hét elején játékos foglalkozással indult, majd a kreatív műhelyben alkothattak a napközis táborunk fiataljai – folytatta. – Ezt követően ellátogattunk az újudvari Vadudvarba, ahol különféle háztáji állatokkal ismerkedhettek, sok élmény szereztek, míg a nap második felében süteményeket készítettünk. A játékos sportfoglalkozások mellett a kézműves asztal mellett töltik a legtöbb időt. De a hét további programjai is tartogatnak még meglepetéseket. Ilyen lesz a kiskanizsai Nyírfás kemping meglátogatása, majd a fagyizás. A péntek pedig a galamboki Panka Lovardában zárul, ahol lovakkal lehet barátkozni majd. Az előző években mindig kitűnő élményeket gyűjtöttek, s bizonyára ez az idén is így lesz. A hetet pedig kerti parti zárja.

Győrfi Anikó szerint az autista gyerekek számára ez egy kitűnő lehetőség a kikapcsolódásra, hiszen személyes gondoskodást és törődést kapnak tőlük. Ha egy fiatal nem szeretne részt venni a programban, akkor hagyják elvonulni, az adott érzékenységükre figyelnek.

– Nyaranta sokszor járok ebbe a táborba, élvezem, hogy itt lehetek, odafigyelnek ránk – mondta az egyik táborozó, Papp Máté. – Az újudvari vadudvarban láttunk kecskéket, alpakákat és lovakat is. Szeretnék a jövőben állatokkal foglalkozni, javítani az életükön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában