A lelkiismeretes munkájáért érdemelte ki a díjat az erdésztechnikus

2024.07.14. 10:30

Elismerő oklevelet vehetett át Büki József

Az Országos Erdészeti Egyesület 154. Vándorgyűlésén Egerben Elismerő nemrégiben oklevél kitüntetésben részesítette Büki Józsefet, a Zalaerdő Zrt. erdésztechnikus kollégáját. A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze a természetes bükk felújítások területén végzett kimagasló szakmai munkájáért és a Nyitnikék Erdészeti Erdei iskola foglalkozásainak szakmai támogatásáért érdemelte ki a kitüntetést.

Benedek Bálint

Büki József az egri vándorgyűlésen kapott elismeréssel

Fotó: Zalaerdő

Büki József 1974-ben Sopronban érettségizett erdészeti szakközépiskolában, majd 1976-ban szerzett technikusi minősítést az Erdészeti Szakközépiskola mellett működő Állami Technikusminősítő Bizottság előtt. Már 1974-től dolgozott a zalai állami erdőkben különböző beosztásokban. A Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Északi Erdészeténél helyezkedett el, ahol a gyakornoki idő után előbb beosztott erdész munkakörbe került, majd 1979. november 1-től vágásvezető kerületvezető erdész kinevezést kapott.

A Zalaerdő Zrt. méltatásából kiderült: Büki József lelkiismeretes munkájára felfigyelve 1982. július 1-től előbb a Zalakomári Erdészetnél szállításirányítási kerületvezető erdészként szervezte az egész erdészet szállítási értékesítési feladatait. Majd három erdészet összevonása után, 1984-től a Nagykanizsai Erdészetnél gépüzemi erdész munkakörbe került, ahol a gépek üzemeltetése volt a feladata. Két évvel később, már gépesítési és szállítási műszaki vezetőként korábbi megbízatása mellett a mintegy 65-70 ezer köbméter megtermelt faanyag romlásmentes fűrészüzembe juttatását, illetve értékesítését is ő koordinálta.

Az erdészetnél történt személyi változások következtében 1992 és 1994 között két évig fahasználati műszaki vezetőként is dolgozott. A szervezeti átalakulások után 1994-től a Nagykanizsai Erdészet központi vasúti rakodójának kezelője lett, amely munkakörben tíz éven át mindig komoly segítséget nyújtott a kereskedelmet irányító fahasználati műszaki vezetőknek.

A közleményben kitértek arra, hogy a 2004-ben lezajlott újabb átszervezés következtében az erdészet legnagyobb éves fahasználati és erdőfelújítási feladatokkal rendelkező kerületében kerületvezető erdésznek nevezték ki, s ebben a munkakörben dolgozott 2020. évi nyugdíjazásáig. A természetes felújítóvágással kezelt bükkös erdőtömbökben végzett sokoldalú szakmai munka mellett az erdészet vadászati és vadgazdálkodási tevékenységében is komoly munka hárult rá. Az általa irányított erdészkerületben működik a Nyitnikék Erdészeti Erdei iskola is, ahol a foglalkozások előkészítésében, lebonyolításában a kezdetektől mindig segítőkészen vett részt. A kerületében rendezett egyesületi és szakmai rendezvények állandó szervezője és lebonyolítója volt. Munkáját mindig tudásának legjavát adva, nagy hivatástudattal és alázattal végezte, amellyel munkatársai és főnökei elismerését rendre kivívta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában