Ez történt

2024.07.23. 17:10

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

Bali Zoltán, Orosz Ferencné és Flaisz Gergő megtekintette az új fűtésrendszert az Apáczai Művelődési Központ emeleti kazánházában

Fotó: Mozsár Eszter

Befejeződött a fűtésrekonstrukció az Apáczai Művelődési Központban

Befejeződött a fűtésrekonstrukció a zalaegerszegi Apáczai Csere János Művelődési Központban. A részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, ahol elmondták: a fűtési rendszert öt körre választották szét, így mostantól külön lehet szabályozni a hőfokot a pedagógiai és nevelési tanácsadóban, az aulában és a pincében, a judóközpontban, a könyvtárban, valamint a tornateremben. A kivitelezést a BMT Mérnöki Zrt. végezte. Mintegy 66 millió forintot fordított a beruházásra a zalaegerszegi önkormányzat, amit az energiatakarékossági program keretében valósított meg. A helyszínen elhangzott, az egykori gázkazánokat elbontották, helyükre korszerű kondenzációs kazánok kerültek. A kivitelező a meglévő radiátorok szelepeit és a visszatérő elzárókat kicserélte, az épületben lévő acél gázvezeték-hálózat egy részét elbontotta. A fűtési köröket hőmennyiségmérővel szerelték fel a költségmegosztás miatt. A melegvízellátást ugyancsak modern gázkazánok biztosítják.

Táboroztak a zalai rendőrök gyermekei

Minden családnál nehéz a nyári szünet alatt megoldani a gyermekek felügyeletét, így a zalai rendvédelmi szerveknél dolgozók csemetéi négy héten át táborozhattak a zalaegerszegi sportcentrumban. A rendőrség támogatásával, szakmai felügyeletével megvalósuló napközis táborban több mint 30 iskolás vett részt. A gyerekek heti turnusokban, változatos programokon ismerkedhettek meg szüleik munkájával, de kirándultak, számháborúztak, élménypedagógiai és kreatív foglalkozásokon vettek részt, és egy szabadidőparkba is elmentek. Meglátogatták a rendőrséget is, ahol jármű-, fegyverzettechnikai és kutyás bemutatót nézhettek meg, de prevenciós képzésben is részesültek.

Ügyfélfogadási rend augusztusban a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalban

Keszthely jegyzője a 2024. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendeletben foglaltak figyelembevételével arról tájékoztatott, hogy az augusztus 20-ai nemzeti ünnep körüli ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint alakul: augusztus 2. (péntek) munkanap, ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig, augusztus 3. (szombat) munkanap, az ügyfélfogadás szünetel, augusztus 19. (hétfő) pihenőnap, az ügyfélfogadás szünetel, augusztus 20. (kedd) munkaszüneti nap, az ügyfélfogadás szünetel.

Mese- és kézműves-foglalkozás lesz Letenyén

Színes ötletek elnevezéssel tart mese- és kézműves-foglalkozást szerdán 10 órai kezdettel gyermekek részére Letenyén a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár. A programra elsősorban óvodáskorúak vagy az általános iskola alsó tagozatos évfolyamaira járók jelentkezését várják a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában