Zalaegerszegi környezetgazdász lett a győztes

2024.07.03. 09:30

Gécsekné Bartl Bianka nyert a fermentált ételek versenyén

Különleges finomsággal, kovászos sós babka elkészítésével lett a „Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptverseny nyertese a zalaegerszegi Gécsekné Bartl Bianka környezetgazdász, táplálkozási tanácsadó és jógaoktató.

Mozsár Eszter

Csoportkép a budapesti díjátadóról. Gécsekné Bartl Bianka (elöl jobbról a harmadik) lett a verseny győztese

Forrás: Kor Kontroll Társaság

A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közösen meghirdetett versenyére hazánkból, de még a határon túlról, így például Erdélyből és Laoszból is jelentkeztek pályázók. 

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő felhívásra saját receptekkel lehetett jelentkezni. A pályázók között volt gyógyszerész, biomérnök, dietetikus, gyógyult daganatos beteg, műtősnő, újságíró, blogger, táplálkozáskutató, illetve olyan is, aki főzőkonyhát vezet és a testtudatos táplálkozást oktatja. A budapesti díjátadón személyesen is meg lehetett kóstolni a finomságokat, így például áfonyás fermentált kesudiós mini sajttorta, garnélás rizottó fermentált zöldségekkel, gyümölcsvizes croissant, kovászos sós babka, székelyföldi tőtike, chilis fermentált babból készült quesadilla, szelídített babpörkölt szintén fermentált babból, valamint céklás-kecskesajtos bagel került az asztalra, tájékoztatta lapunkat B. Király Györgyi, a Kor Kontroll Társaság elnöke. 

A verseny második helyezettje a szulimáni Baranyai Dolly (paradicsomos kenyér aszalt paradicsommal, rozmaringgal és csalánnal szezámmag köntösben), harmadik helyezettje pedig a ráckevei Szász Veronika (tőtike kovászolt lapiból) lett. A recepteket a Kor Kontroll Társaság a portáljain teszi közzé, valamint kiadványokban is megjelentetik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában