Kalandos nyár

2024.07.16. 19:00

Rajzpályázat alkotásaiból nyílt kiállítás a HSMK-ban

A HSMK előcsarnokában a Kalandos nyár címmel meghirdetett rajzpályázat legötletesebb és legszebb alkotásaiból nyílt kiállítás.

Benedek Bálint

A rajzkiállítást Kazányi Anett ajánlotta az érdeklődők figyelmébe

Fotó: Szakony Attila

A pályázatot óvodás és általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek hirdette meg az intézmény. A szervező, Kanizsai Kulturális Központ a gyerekektől azt kérte, hogy rajzolják le, milyen nyarat képzelnének el maguknak? Mivel töltenék legszívesebben a szünidőt? Merre szeretnének kalandozni a családdal?

– A pályázati felhívásra 42 rajz érkezett be, főképp nagykanizsai és környékbeli iskolákból és óvodákból, de voltak egyéni pályázók is – fogalmazott Kazányi Anett, a HSMK művelődésszervezője. – Az ötletes, kreatív és vidám alkotások közül 23 darabot állítottunk ki a HSMK előcsarnokába. A legtöbb gyerekrajzon kihagyhatatlan motívum a vízparti csobbanás, a fagyizás, vagy a görögdinnye evés. Van, aki gyümölcsöt szüretelne a nagyi kertjében, de olyan is akadt, aki egyiptomi ásatásokon venne részt a barátnőjével, vagy Japánban a Fudzsi hegyről nézne naplementét. A kiállítást az érdeklődők egész nyáron, szeptember 6-ig tekinthetik meg.

A legötletesebbnek ítélt rajzok készítőit kiemelt ajándékokkal díjazták. Az óvodások közül a 6 éves Béli Bence a Hétszínvirág Tagóvodából, míg általános iskolások közül a Rozgonyi-iskola tanulója, a 7 éves Zsován Zsófia nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában