Fesztivál, testvértelepülés találkozó, kirándulás

2024.07.18. 10:30

Rendezvények sora Külsősárdon

Több programot is szervez a helyi közösség tagjainak a település önkormányzata, erről tájékoztatott Gasparics Győző, a határ menti falu újraválasztott polgármestere.

Korosa Titanilla
Gasparics Győző tájékoztatott a faluháznál 
Fotó: Korosa Titanilla

A további külsősárdi program közt beszámolt a polgármester arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő testvértelepülési pályázatán való sikeres szerepléssel három rendezvényt is meg tudnak valósítani.

- Augusztus 20-án testvértelepülési találkozót tartunk és megújítjuk a szerződésüket Kóttal és közösen megemlékezünk az államalapításról – folytatta. - A magyarság határon túli emlékeinek megismerésére közös kirándulást szervezünk a két település lakóinak, ellátogatunk Szlovéniába, Kótra, Ljubjanába és Bledbe. Október 23-án közösen emlékezünk meg Külsősárdon az 1956-os forradalomról. Ezen kívül tervezzük a Kerékpárral 7 Határon rendezvényt szeptember 6-ára, Külsősárdról indulva bejárnánk kerékpáron a Hetés Barátság Parkot, ellátogatnánk Kótra és a lendvai Vinárium-kilátóhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában