130 alkotást választott ki a nemzetközi zsűri

2024.07.28. 17:00

Szencz Lívia alkotásai a krosnói textilbiennálén

A Cserszegtomajon élő és alkotó textiltervező képzőművész, Szencz Lívia kettő művével szerepel az idei, augusztus végén nyíló és október közepéig látogatható krosnói textilbiennálén. A művész évek óta visszatérő meghívottja a lengyelországi nemzetközi seregszemlének.

Mozsár Eszter

Szencz Lívia textiltervező képzőművész és Érintő természet című alkotása, ami szerepel a krosnói textilbiennálén

Forrás: ZH

Különböző textúrájú len anyagokból készültek a képek, melyeken térbeli és időbeli utazásra hív az egymáson való rétegzés, felelte érdeklődésünkre a zalai alkotó. 

- Az Érintés és az Érintő természet című textilképeken fő szimbólumként a ginkgo biloba (páfrányfenyő) levelek jelennek meg, mely számomra az "élet jelentőségét", annak fontosságát és formavilágát szimbolizálja, azaz a folyamatos fejlődéssel, az idő és az egyediség fogalmával egyenlő. Az egymás felett átvezetett fonalszálak utalhatnak a létünket átszövő múlt és jelen rétegeire, de egy lombhullató erdő talajának összetett életéről is mesélhet – mondta Szencz Lívia.

A Krosnói Kézműves Múzeum 12. alkalommal rendezi meg a Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennálét, a tárlat megnyitója és a pályázatok díjazottjainak elismerése augusztus 24-én lesz a regionális kulturális központban. A nemzetközi zsűri – melynek tagja volt dr. Kostyál László művészettörténész, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának tudományos igazgatóhelyettese – 97 művész 130 alkotását választotta ki a seregszemlére. 

A kiállításon a világ 14 országát - Dánia, Hollandia, Japán, Kanada, Lettország, Németország, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, USA, Magyarország és Nagy-Britannia – képviselik a kortárs textilművészet kiemelkedő alkotói. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában