Pályáztak a munka folytatására

2024.07.16. 19:30

Térköves járda szépíti a főutcát Tormaföldén

Elkészült a településen a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalon a főút mentén a járda felújítása, térkövezése a Magyar Falu Programban elnyert közel 10 millió forint támogatás felhasználásával.

Korosa Titanilla

A járda jelképes átadásán balról Novák Anett jegyző, Kondákor József és Cseresnyés Péter Tormaföldén

Fotó: Korosa Titanilla

Az összesen 540 méter hosszú szakaszból az első ütemben 260 méter újult meg - tájékoztatott Kondákor József polgármester. Hozzátette, hogy pályáztak a fennmaradó rész megújítására is a faluprogramban, bíznak benne, hogy siker koronázza törekvéseiket és folytathatják a járda rendbe tételét, hogy egységes, szépen kialakított falukép köszöntse az arra járókat.

Megtekintette a beruházást Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált az újabb, a helyi közösséget szolgáló fejlesztéshez. Elmondta, hogy a kormányzat továbbra is ügyel a vidék Magyarországára s a Magyar Falu Program is folytatódik.

A polgármester továbbá arról is beszélt, hogy májusban Kerkateskánd-Szécsisziget-Dobri vonalában a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esők jelentős károkat okoztak a zártkerti utakban. Ezek egy részét helyreállították, illetve vis maior programba pályázatot nyújtottak be a továbbiak rendbe tételére. Tormaföldén – tette hozzá- jelentős, több mint 7 kilométer hosszban kezel az önkormányzat hegyi utakat.

Kondákor József arról is tájékoztatott, hogy ha sikerül a szükséges forráskiegészítést megkapnia az önkormányzatnak, akkor várhatóan elkezdődik a Szent János-hegyen a kilátó, helyi termelői piac építése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában