Fesztivál a közös érdekek, értékek és élmények jegyében

2024.07.25. 17:30

A zalai bor dicsérete Vonyarcvashegyen

Öt napon át – kis túlzással – borban s mosolyban úszik Vonyarcvashegy. A hagyományos forgatag idén is a remek zalai bort élteti, s gasztro-különlegességeket is kínál a kiváló koncertek mellett.

Péter B. Árpád

A zalai bor (is) összeköt. A nyitóünnepség után Pali Róbert (balról), Gál Lajos, Gyenesdiás első embere s a borlovagrendek képviselői koccintottak

Fotó: Vonyarcvashegyi önkormányzat

Szerdán borlovagrendek felvonulásával kezdődött Vonyarcvashegy hagyományos nyári fesztiválja, majd Pali Róbert polgármester arról szólt: a település életében kiemelt jelentőségű a Boros forgatag, amelynek kínálatát úgy állítják össze, hogy a program minden generáció számára élményt jelentsen. Szerinte a zalai bor összeköt bennünket.

zalai bor
Az utóbbi időben a telt ház megszokott látvány a vonyarcvashegyi rendezvénytéren 
Fotó: Vonyarcvashegyi önkormányzat

A zalai bor s a közösség ünnepe

– Nekünk ez ünnep, hiszen a közösség erősítését, a hagyományok továbbvitelét szolgálja, s e szemlélet egyre fontosabb településünkön. Mi a bennünk lévő tudást, szorgalmat, tehetséget és a jóra való törekvést szeretnénk kiaknázni, a tudásmegosztás jegyében, mivel ez előre visz. Nem megosztani kell az embereket, hanem köztük s számukra összhangot, harmóniát, biztonságot teremteni. Vonyarcvashegyen az értékeket akarjuk minél inkább előtérbe helyezni – fogalmazott Pali Róbert.

Mögöttünk az erdő, előttünk a víz

A polgármester idézte a település jelmondatát is, amely szerint: „Mögöttünk az erdő, előttünk a víz – 100 százalék Vonyarcvashegy”, s leszögezte: 

fontos, hogy legyenek közös érdekeink, értékeink és élményeink.

Szerdán kora este ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát a rendezvénytérre, és a szobafoglalási adatok is azt igazolják vissza, nagyon sokan a Boros forgatagra időzítik vonyarcvashegyi nyaralásukat. Pali Róbert elárulta, négy nagyrendezvényük időpontjára már az előző esztendőben foglalnak szállást a vendégek, ők pedig szívesen fogadják a visszatérő látogatókat, hiszen érkezésük megerősítést jelent.

Fotó: Vonyarcvashegyi önkormányzat

Távolodnak, közelednek…

– Sajnos, egyre inkább eltávolodnak egymástól az emberek, ezért is kell olyan programokat szerveznünk, amelyek lehetővé teszik, hogy újra megéljük a közösséghez tartozást – mondta lapunknak a nagyközség első embere.

Szerdán a PTE Brass Band, majd Peter Sramek, az este folytatásában pedig a Gin Tonic zenekar szórakoztatta a publikumot. Ma 18 órától utcaszínházi bemutatókat láthat a publikum, majd a térség népszerű zenekara, a Happy Dixieland Band lép fel.

Szerdán este Peter Sramek remek hangulatú koncertet adott 
Fotó: Vonyarcvashegyi önkormányzat

Ezt kínálja a forgatag

– zamatos borok

– ízletes falatok

– kézműves kirakódóvásár

– gyermekfoglalkoztató és díjmentes légvár

– változatos színpadi programok

A Beatlestől Gergely Róbertig

Pénteken a fő fellépő 21 órától a The Blackbirds nevű Beatles emlékzenekar lesz, szombaton pedig egy gyermekkoncert után Gergely Róbert áll a vonyarcvashegyi színpadra. A hetet a hagyományos fúvószenekari találkozó zárja vasárnap, az after program pedig 22 órától a Crazy Live zenekar bulija lesz.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában