Több neves zenekar lép fel

2024.08.29. 20:00

Bor- és dödöllefesztivál lesz szeptember közepén Nagykanizsán

A Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és új belépőként a nagykanizsai Kultúrával a Fiatalokért Egyesület közös szervezésében szeptember 13-án és 14-én rendezik meg a 18. Kanizsai bor- és dödöllefesztivált az Erzsébet-téren illetve környékén. A két nap alatt több neves zenekar lép fel.

Benedek Bálint

Balogh László polgármesterrel együtt tartottak sajtótájékoztatót a dödöllefesztiválról, balról: Illés Ida, Kovácsné Mikola Mária, dr. Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke és Tóth István "Csonti"

Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsa életében jelentős dödöllefesztiválról csütörtökön a polgármesteri hivatalban a szervezők Balogh László polgármester és Horváth Jácint önkormányzati képviselő jelenlétében tartottak sajtótájékoztatót.

dödöllefesztivál
A 2022-es dödöllefesztivál is vidáman telt Nagykanizsán
Fotó: Szakony Attila

Nyolc országos hírű zenekar a dödöllefesztiválon

– A kétnapos fesztiválon 8 országos hírű zenekar és könnyűzenei formáció mellett 22 helyi és városkörnyéki fellépő szórakoztatja majd a közönséget – fogalmazott Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. – A fellépők az Erzsébet téren, valamint az onnan nyíló Plakátház belső udvarán mutatják be produkcióikat.

Augusztus végig jelentkezhetnek a csapatok

A gasztronómiai programok lebonyolításáért felelős Tóth István "Csonti", a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója hozzátette: a fesztivál kiemelt programja pénteken a kitelepülő borházak bormustrája, szombaton pedig a dödölle és tájjelegű ételek hagyományos főzőversenye. Utóbbira eddig 12 csapat, köztük egy fővárosi egység is nevezett, de aki még indulna, e hét végig megteheti. Az ételeket és a borokat is a Szabadtűzi Lovagrend szakmai irányításával bírálják, az ételek elkészítését a Pannon Egyetem keszthelyi Burgonyakutatási Központja támogatja.

Jön a Zenevonat!

– Pénteken történelmi jelentőségű esemény vezeti fel a programokat, hiszen megnyit az ország első Oldtimer Kerékpáros Múzeuma a Sugár utcában – fűzte hozzá Illés Ida, a HSMK művelődésszervezője. – Majd az Erzsébet téren 17 órakor a No Sugar együttes lép fel, őket 20 órától az LGT sztárjaival felálló Zenevonat szuperkoncert követi, majd a Crazy Little Queen Tribute Band lép fel. Szombaton 18 órakor a Soulwave együttes után 21 órakor az Irie Maffia adja a talpalávalót, melyet 22.30 körül tűzijáték követ.

Lemezlovasok a téren

Érdemes maradni mindkét nap késő este is a téren, hiszen a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület jóvoltából neves lemezlovasok állnak a lemezjátszók mögé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában