Programajánló

2024.08.02. 08:30

Ezek a programok várnak rád hétvégén Zalában

Van miből válogatni!

Zaol.hu

A hétvégi programok részeként több helyszínen várják kézműves-foglalkozással a vendégeket Fotó: Shutterstock

Fotó: SeventyFour

Zalai Borcégér
Immár 32. alkalommal rendezik meg a Zalai borcégért a keszthelyi Balaton-parton. Vasárnapig majdnem harminc kitelepülő – pincészetek, sütödék, kézművesek – s számos koncert várja az érdeklődőket. Pénteken a Balkan Moods és a Kuna Tones Jazz, szombaton a Flora&the Blues Fusion s a Heveder Banda, vasárnap pedig a Jazzy Pop duó, az Enyedi Sugárka Latin JazzTett, valamint a Szati's Faction lép fel. Mindhárom napot utcabál zárja.

Kiállítás
Válogatás egy festett naplóból címmel pénteken 19 órakor nyílik Biró Klára kiállítása a gyenesdiási községházán. A tárlat munkanapokon, munkaidőben látogatható.

Kápolnakoncert
Megkezdődik a Nyugat-balatoni kápolnakoncertek sorozata. Pénteken 19 órától a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnában Nagy Ferenc hegedűművész lép fel, Balázs-Nagy Gabriella zongorakíséretével. Az érdeklődőket klasszikus zenei csemegék várják.

Jótékonysági sütivásár
Az Egész Évben Adni Jó Alapítvány gyűjt adományokat szombaton 8 és 13 óra között a hévízi termelői piacon. Itt elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, illetve az iskolakezdéshez hasznos tárgyakat várnak.

Fülesbagoly
Szombaton 14 órakor kezdődik a Fülesbagoly zenei tehetségkutató balatoni fordulója a keszthelyi Zenepavilonnál. Az előzsűrizést követően itt a legjobb előadók, csapatok kapnak fellépési lehetőséget.

40 halász emléknap
Az előttünk álló hétvégén rendezik a 40 halász emléknapot Vonyarcvashegyen. Szombaton a Lidó strandon 15 órakor kezdődik a látványhalászat és a közös hálóhúzás, majd aerobic és vízi zene várja az érdeklődőket, egészen estig. Vasárnap a Szent Mihály-dombon 18.30-tól koszorúzást és megemlékezést, 19 órától pedig szentmisét tartanak.

Elsőszombati engesztelés
Elsőszombati engesztelésre hívják a híveket a hétvége első napján a búcsúszentlászlói Szent László-templomba. Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén 16 órától keresztutat járnak a résztvevők, majd gyónási lehetőség várja őket. A nap szentmisével zárul.

Györöki Nyári Tárlat
Folytatódik a Györöki Nyári Tárlat-sorozat. Szombaton 18 órától megnyílik a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Házban Nádor Tibor festőművész kiállítása.

Filmzenék a színpadon
Film- és rajzfilmzenéket játszik vasárnap 20:30-tól a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon a 30 éves Zalai Balaton-part Koncertfúvós Zenekar, Kiss Tamás karnagy vezényletével. A programban Abba-egyveleg csendül fel, illetve a legismertebb slágerek például a Piedone-mozikból, az Aladdinból, a Vukból, a Süsüből, illetve a Csillagok háborújából.  

Nyári kézműves-foglalkozás
Gelsén pénteken a Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban 9 órától nyári kézműves-foglalkozást szerveznek a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központtal közösen.

Teljesítménytúra indul Nagykanizsáról

Nagykanizsán a Kanizsa Kul-Túra Egyesület szombaton rendezi meg a Rockenbauer Pál teljesítménytúrákat. A Mező-gimnáziumból 6 órakor tömegrajttal indul a 40 kilométeres nappali túra és a 130 kilométeres gyaloglás. A 40 kilométeres éjszakai túra ugyanezen a napon Bázakerettyéről a bolt elől indul 17.30 és 20 óra között, míg a 70 kilométeres barangolásra Rádiházáról, a Csikós csárdától 14 és 19 óra között lehet elrajtolni.

Jubileumot ünnepelnek Beleznán
Beleznán szombaton a művelődési házban 16 órakor a Beleznai Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli. Az eseményen résztvevőket néptánc és kulturális műsor várja.

Nyáresti koncert Nagyrécsén
Nagyrécsén vasárnap Nyáresti koncertet tartanak 19.30-tól a Szent László-templomban. Az ingyenesen látogatható esten fellép a település szülöttje, El-Sayed Jázmin énekművész, valamint Rozina Róbert harsonaművész, Filep Xavér orgonista, a Budafok-Belvárosi Szent Lipót-plébániatemplom orgonistája és kántora, Kruppai Tamás, a nagykanizsai Jézus Szíve-plébániatemplom orgonistája, kántora és karnagya.

Megemlékezés Galambokon
Galambokon vasárnap a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 10 órakor a roma holokauszt emlékműnél a 80. évforduló alkalmából főhajtást tartanak. A megemlékezésen a beszédeket követően 11 órától Út a Pharrajmostól a Corvin közig címmel a nagykanizsai "ANOSZTRU" Országos Egyesület szervezésében vándorkiállítás nyílik a fedett piactéren.

Sporttelepavató és focimeccs
Szombaton 13 órakor Felsőrajkon felavatják a felújított sporttelepet, majd 14 órától a ZTE Öregfiúk és a Felsőrajk SE is megmérkőzik egymással. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Búcsúi szentmise
Vasárnap Tormaföldén, a Szent János-hegyen 11.30-kor kezdődik a búcsúi szentmise. A faluból a misejárt 11 órakor indul.

Évforduló
Szombaton Kerkateskándon, a Tánczos-birtokon lévő magánkápolna szentelésének 10. évfordulóján ünnepi búcsúi szentmisét celebrál 11 órai kezdettel Végi Csaba esperes. Délután kulturális műsor kezdődik, fellép a lovászi Mixolíd kamarakórus, a Csesztregi Pávakör, a Kerka Táncegyüttes, este pedig bált rendeznek.

Fogathajtó verseny
Vasárnap fogathajtó versenyt rendeznek Lentiben, a Konkoly Lovardában C és D kategóriás kettesfogatoknak 11 órai kezdettel. Délután kézműves játszóház és lovaglási lehetőség várja a gyerekeket.

Búcsú
Vasárnap Kekafalván rendeznek búcsút. A főzőverseny 9 órakor veszi kezdetét, az eredményhirdetés 13.15-kor lesz, ezután tartják a megnyitót, majd kulturális műsor kezdődik zenés és táncos szereplőkkel, érkeznek a szentgyörgyvölgyi színjátszók is, végül Kabai Alex, majd este zenés mulatság lesz.

Falunap
Vasárnap lesz a falunap Páka dömeföldi településrészén. A rendezvény 16 órakor szentmisével kezdődik, 17 órától kulturális programokkal folytatódik, fellép a Gutorföldi Nóta- és Népdalkör, hallhatnak előadást Dömefölde értékeiről, továbbá színpadra lép a Dancing Feet Borsfa Tánccsoport, majd Kovács Attila harmonikás. A gyerekeket kézműves-foglalkozás várja.

Falunap
Tófejen, a sportcentrumban e hét végén tartják a falunapi rendezvénysorozatot, amely pénteken este zenés programokkal indul. Szombaton 14 órakor ünnepélyes zászlófelvonás, majd a megnyitó után szentmise következik. 16 órától kulturális programok várják az érdeklődőket, a helyi szereplők mellett fellép az Eleven Dance Group modern táncegyüttes, az Orfeum Vándorszínpad és az énekes Dávid. 20 órakor Kollányi Zsuzsi, majd Gáspár Laci mutatja be műsorát. 22 órától látványos tűzijáték lesz a településen, ezt követően a Peat Jr. & Fernando feat. Sheela projekt és a Fáraó bulizenekar szórakoztatja még a jelenlévőket.

Szabadtéri mozi
Lendván, a Galéria és Múzeum udvarán pénteken, szombaton és vasárnap szabadtéri mozis élmény várja az érdeklődőket, amely során díjnyertes rövidfilmeket mutatnak be. A programot helyi borászok borainak kóstolója egészíti ki.

Koncertek, zenés partik
Keszthelyen, a Viviera Beach-en pénteken Jauri, Bruno & Spacc és Felus lép fel, míg szombaton a Nox együttes ad koncertet, majd a német Groove Coverage, valamint Kozsó és az Ámokfutók, a V-Tech, Krisz Rudi, Zoller Zsolt és Spy the Ghost szórakoztatja még a közönséget. A retró program házigazdája Hory lesz. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Sterbinszky és Mynea, szombaton Peat Jr. és Markus lesz a hangulatfelelős. Liszóban, a szabadtéri színpadon szombaton 18 órától rendezik meg az idei rockfesztivált. A fellépők időrendi sorrendben a Nyírfa Terror, a Határvidék, a Hydra, az Aurora és a Feretrum lesznek.

Lecsó party Vorhotán
Zalaegerszegen, a vorhotai városrészben Lecsó Partyt tartanak szombaton 16 órától a közösségi téren, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. A főzőversenyen civil szervezetek és baráti társaságok vesznek részt, akik számára a szervezők biztosítják a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. A műsorban az „Igazgyöngy” Hagyományőrző Egyesület és vendégei lépnek fel. A rendezvényen nem lesz büfé.

Családi nap az AquaCityben
Zalaegerszegen, az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark felejthetetlen családi napra hív mindenkit augusztus 3-án, szombaton. A szervezők izgalmas programokkal várnak kicsiket és nagyokat. Lesz lufihajtogatás, buborékshow, csillámtetoválás és strandfoci-bajnokság. 16 órától Mutyi bohóc varázsolja el a közönséget. Egész nap sorversenyeket rendeznek értékes nyereményekkel, amelyeken a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki részt vehet.

Ebergény Fesztivál
Zalaegerszegen augusztus 4-én, vasárnap 14 órától rendezi meg az Ebergényi Településrészi Önkormányzat az Ebergény Fesztivált a Vándor Vigadónál. A városrész hagyományos nyári rendezvényén köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester, valamint Szilasi Gábor önkormányzati képviselő. Kézműves-foglalkozás, játszóház, gyereknek szóló, illetve kulturális műsor, valamint jótékonysági főzés színesíti az eseményt, ami szélsőségesen rossz időjárás esetén elmarad.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában