Bajnokok randevúja a Balatonnál

2024.08.24. 13:30

Folytatódott a három évtizedes hagyomány, sok sztorival

A Keszthelyi Haladás korábbi ikonjai idén nyáron is találkoztak dr. Török Lajos balatongyöröki birtokán.

Péter B. Árpád

A Hali egykori sztárjai minden évben összejönnek

Fotó: ZH

Ilyenkor az 1960-ban, illetve 80-ban bajnoki címet nyert s NB II.-be jutott együttes tagjai randevúznak. Ezúttal ott volt például Jáger István – aki később, a Szeged színeiben az első osztályban is játszott –, Naszádos Antal, Bagó Sándor, Tóbiás László, Szabó Kálmán, valamint azok is, akik 1981-ben Magyarország 25 legjobb csapata közé emelték a Keszthelyi Haladást, amikor a klub újoncként bronzérmet szerzett – bocsátotta előre dr. Iglódi Endre sporttörténész, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, Keszthely díszpolgára.

– Remek hangulatú volt az idei összejövetel is, amelyen szokás szerint a legtöbb sztorit a többszörös gólkirály Rácz László idézte fel, de nem maradt el sokkal tőle a tizenhatszoros magyar válogatott Nagy III. János, minden idők legjobb keszthelyi védőjátékosa sem – elevenítette fel dr. Iglódi Endre.

A találkozón részt vett Hévíz korábbi és leendő polgármestere, Vértes Árpád s Naszádos Péter, illetve Keszthely jövőbeni alpolgármestere, Kendeh Gusztáv is.

– E találkozók ünnepeltjei akkor emelték a Keszthely nimbuszát, amikor a magyar labdarúgást magasan jegyezték. Akkoriban rendre 3500, de a rangadókon 4500 néző volt a Balaton-parti pályán. Az a csapat elérte, hogy itt játszott a felnőtt s az utánpótlás magyar labdarúgó-válogatott is, utóbbi hétezer ember előtt, ami örökös nézőcsúcsnak számít. Ez pedig messzi vitte a város hírét – fogalmazott dr. Iglódi Endre.

A találkozón megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt egykori játékosokról is, később pedig köszöntötték a házigazda dr. Török Lajost, a Keszthelyi Haladás SC korábbi alelnökét 81. születésnapján, ami ugyan a nyár elején volt, de rendre ilyenkor ünneplik a legendás sportvezetőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában