Régi társulat, új kollégákkal

2024.08.26. 20:00

Szeptember közepén kezdi az évadot a Griff Bábszínház

Bábszínházba járni jó! – áll a zalaegerszegi Griff Bábszínház idei évadának szórólapján. A 2024/25-ös évadban nyolc új előadással, valamint családi napokkal, a közkedvelt Aprók színházával várják ősztől a gyerekeket. Az évadnyitó sajtótájékoztatón hétfőn a nyugdíjba vonuló kollégáktól is elbúcsúztak.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Griff Bábszínház a 2023/24-as évad egyik darabjának, a Pom Pom meséinek díszletében a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Kiegyensúlyozott gazdasági működés, rendszeres önkormányzati és állami támogatás biztosítja a gyermekteátrum jövőjét, fogalmazott Szűcs István igazgató a városvezetést, a társulatot és a sajtót meginvitáló találkozón. Természetesen minden lehetőséget megragadnak, hogy rendezvényeiket zavartalanul megtarthassák, jelenleg négy pályázat pozitív elbírálásában bíznak.

– Kettő darab olvasópróbáját tartottuk eddig, szeptember 14-én a Keletre a Naptól, nyugatra a Holdtól című mesével indítunk, melyet színházunk művészeti vezetője, a Blattner-díjas Bartal Kiss Rita rendez. Október 12-én egy családtörténetet elmesélő, inkább az iskolásoknak szóló produkciót viszünk színre, Siflis Anna rendezésében lesz látható az Anna tükörképföldén. November 9-én nézhetik meg először a gyerekek Csukás István klasszikus darabját, a Pom Pom meséit, december 14-én pedig egy bábopera, a Piroska és a farkas várja a közönséget – sorolta Szűcs István, aki hozzátette, több darabot koprodukcióban visznek színre veszprémi, győri és szatmárnémeti bábszínházakkal.

Az óvodásoknak ajánlják továbbá a Markó Róbert rendezte Kismalac meg a farkasok című előadást, amivel a veszprémi Kabóca Bábszínház készül. Az előző évadok sikerdarabjait is ismét műsorra tűzik.

A társulat ugyanazokkal a bábművészekkel dolgozik ősztől, akikkel eddig is, annyi változás lesz, hogy visszatér az egykori tag Medgyesi Anna, aki a hétvégi programokat szervezi és a Kerekítő előadásokat tartja. Az igazgató megköszönte az alapítás óta velük dolgozó műszaki kollégák munkáját. Pintér István vezető fővilágosító és Pető Tibor hangosító vastapsot kapott búcsúztatásakor, utóbbi munkáját Simon Bence veszi át. Ugyancsak elköszönt a volt gazdasági igazgató, Szabó József, akinek helyére Némethné Andor Katalin érkezett.

Az évad nyitányaként augusztus 31-én, szombaton családi nap keretében kaphat ízelőt a gyereksereg a bábszínházból, a családokat 10-17 óra között várják a Hevesi Sándor Színház elé, nagy kánikula esetén a teátrum épületébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában