Milliók csatlakoztak

2024.08.22. 19:45

Medjugorjei imakilenced: három zalaegerszegi tanárnő is meghallotta a Szűzanya hívását

Június 16. és június 25-e között Medugorjéban imakilenced volt, amelyre a Szűzanya hívta a résztvevőket a jelenések 43. évfordulóját megelőzően.

Varga Lívia

Kék keresztek jelzik Medjugorjében, hol jelent meg a gyerekeknek a Szűzanya. A Jelenések hegyén 22 órától közösen imádkozták a medjugorjei imakilencedet

Fotó: Varga Lívia

Kilenc napon át a Jelenések hegyén este 10 órától közösen imádkozták a rózsafüzért. Milliók hallották meg a hívást, és csatlakoztak a medjugorjei imakilencedhez személyesen és online formában is, írja a martinus.hu. 

Medjugorjei imakilenced
Szűzanya-szobor a Jelenések hegyén. Mária hívta a híveket a medjugorjei imakilencedre
Fotó: Varga Lívia

A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium három tanárnője, Háriné Mile Mónika, Baka Gabriella és Pál Gabriella évek óta rendszeresen imádkoznak iskolájukért, diákjaikért, kérik Szűz Mária segítségét. Ők hárman is meghallották a hívást, és online részesei voltak a medjugorjei imakilencednek. Háriné Mile Mónika, a Mária Rádió önkéntese Baka Gabriellával és Pál Gabriellával beszélgetett a medjugorjei imakilencedről.

A hagyomány szerint 1981 nyarán kezdődtek a Mária-jelenések a bosznia-hercegovinai Medjugorjében, ahova számos zalai is meghívást kap. A jelenések - a beszámolók szerint - azóta is folyamatosak, a Szűzanya minden hónapban üzenetet küld a világnak a látnokokon keresztül.

A Szűzanya május 25-i üzenete:
"Drága gyermekek! Ebben a kegyelmi időben a szívvel való imára hívlak benneteket. Kicsi gyermekek, alakítsatok imacsoportokat, ahol egymást buzdítjátok a jóra és növekedtek az örömben. Kicsi gyermekek, még távol vagytok. Ezért újra térjetek meg és válasszátok a szentség és a remény útját, hogy Isten bőségben adhassa nektek békéjét. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában