A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást

2024.08.27. 15:00

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai önkormányzat tavaly 100 millió forintért adta el a régi piac területét, hogy ott lakások épülhessenek. A beruházás a mai napig nem kezdődött el, így a városüzemeltető cég most visszabérli és újra fizetőparkolóvá nyilvánította a régi piac területét. Bizzer András alpolgármester szerint ez ellentétes a helyi rendelettel.

Pásztor András

Újra megnyitották az autósok előtt a régi piac területét. A parkolásért díjat szed az önkormányzat

Fotó: Szakony Attila

Bizzer András alpolgármester emlékeztetett: egy évvel ezelőtt került eladásra a régi piac területe, s bár az új tulajdonosa lekerítette a környéket, az építkezést, vagyis az adásvételi szerződés által is elvárt beépítést a mai napig nem kezdte meg. Ezek után a nyár folyamán újra megnyitották a magánterületet, hogy ott önkormányzati fenntartású fizetős parkolót működtessen a VIA Kanizsa Nzrt. Mindez azonban jogi aggályokat és egyéb kérdéseket vet fel.

régi piac
A Fidesz-frakció szerint az önkormányzati rendelettel ellentétes, hogy a régi piac területén parkolási díjat szedjen a városüzemeltető cég 
Fotó: Szakony Attila

 

A polgármester nem tudott az ügyletről

- A parkolási lehetőségek bővítése üdvözlendő, de azt nem lehet a saját önkormányzati rendeletünk megszegésével és a városlakók számára etikátlan, illetve indokalatlan költségek felszámolásával megtenni - fogalmazott Bizzer András. - Mindez az óbaloldali Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) stílusára vall, bár azt nem tudni pontosan, hogy Horváth Jácint vagy épp Fodor Csaba milyen mértékben befolyásolta a VIA Kanizsa Nzrt. intézkedését az adott ügyben. Az viszont biztos, hogy Balogh László polgármester semmit nem tudott a szabálytalan fizetős parkoló megnyitásáról, a helyi rendelet hatálya ugyanis nem terjed ki a magánterületen lévő fizetős parkolásra.

Szabálytalan és átgondolatlan a régi piacon való fizetős parkolás

Az alpolgármester szerint ezt a szabálytalanságot és az átgondolatlan, elkapkodott intézkedést valahogy fel kell oldani. Éppen ezért Balogh László polgármester és a nagykanizsai Fidesz-frakció azt javasolja, hogy legyen ingyenes a parkolás a régi piac területén. 

- Ezt a javaslatot a polgármester a csütörtöki közgyűlés elé fogja terjeszteni, és bízom benne, hogy az ÉVE-frakció is támogatni fogja, mert így egy újabb, frissen elkövetett hibájukat lehetne helyrehozni - hangsúlyozta Bizzer András.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában