Szakmai konferenciát tartottak Zalaegerszegen

2024.08.29. 19:00

Tanévnyitó: digitális munkarend lesz az írásbeli érettségi alatt

Zala vármegyei szakmai tanévnyitó konferenciát tartottak csütörtökön az Oktatási Hivatal szervezésében az országos tájékoztatósorozat keretében. A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem adott otthont a rendezvénynek, amelyen a zalai nevelési és oktatási intézmények vezetőit a 2024/2025-ös tanév kezdésével kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták.

Antal Lívia

A szakmai tanévnyitó konferencián a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort. Czett Roland trombitált, zongorán kísérte Wolford Benjamin

Fotó: Pezzetta Umberto

Elsőként Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a nevelés és oktatás minden szintjén, a bölcsődétől kezdve a felsőoktatásig kiváló munka zajlik, amit a kormány a bérek emelésével is segít. Ahhoz, hogy milyen felnőtté válik majd a gyermek, a pedagógusok példamutatása is szükséges, hangsúlyozta.

Nem fenntartó, de felelősséget érez

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat 2013 óta nem fenntartója az iskoláknak, ugyanakkor felelősséget érez irántuk. Ezt igazolja a tankerülettel és a szakképzési centrummal való kiváló együttműködésük, és az a beruházássorozat, amely során számos intézményt felújítottak a városban. Példaként említette a Széchenyi-, a Deák-technikum, a Zrínyi-gimnázium megújítását, valamint a Csány László Technikum hamarosan kezdődő bővítését. Mint fogalmazott, leginkább a pedagógusok kiváló szakmai munkájára büszke. 

Ingyenes képzés a B-kategóriás jogosítvány megszerzéséhez

A folytatásban Pálfi Erika, a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője, majd dr. Puszter Bernadett, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese tartott tájékoztatót. Szóba került többek között az Oktatási Hivatal digitális tankönyv- és tartalomfejlesztése, amely 198 újítást foglal magában. Elkészült a közlekedésbiztonsági oktatóanyag, és szeptemberben az egészségfejlesztési tananyag is elérhetővé válik. Elhangzott az is, hogy az írásbeli érettségik első hetében digitális munkarend lesz az alsóbb évfolyamokon. Újdonság lesz továbbá az ingyenes B kategóriás járművezetői képzés lehetősége. A KRESZ elméleti vizsgára vonatkozó elektronikus anyagokat a KRÉTA rendszerben érhetik le a végzős diákok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában