Eső nélkül, hűvösben mulatott a közönség a dödöllefesztivál első napján

2024.09.14. 10:00

Berobogott Nagykanizsára a Zenevonat – fotógaléria és videó

A 18. Kanizsai bor- és dödöllefesztivál első, pénteki napján szerencsére szünetet tartott az eső és megkímélte a látogatókat. Az Erzsébet-térre már késő délután sokan merészkedtek ki, bár mindenki vastag kabátban, esernyővel érkezett. Jól is tették, hiszen 20 órakor, amikor a nagyszínpadra berobogott a Zenevonat az LGT sztárjaival, zuhanni kezdett a hőmérséklet.

Benedek Bálint

Karácsony János "James" hangjára mindenki felkapta a fejét

Fotó: Szakony Attila

Viszont a zenészek tettek arról, hogy gyorsan felperzseljék a hangulatot. A Zenevonat szuperkoncert a legendás LGT zenekar életművét mutatja be, a legismertebb dalain keresztül. A jól ismert slágereken túl, (Nem adom fel, Ő még csak 14, A dal a miénk, Álomarcú lány, Embertelen dal...) felcsendültek az LGT munkásságához köthető olyan jellegű szerzemények, melyeket a zenekar, a korszak nagy előadóinak írt. A színpadon többek között: Heincz Gábor "Biga", Szirota Jennifer, Karácsony János "James", valamint egy nagyszerű zenekar idézték fel a legnagyobb slágereket. Sokan táncoltak és együtt énekelték a dalokat az együttessel. Láthatóan senkit nem zavartak a körülmények, felhőtlenül jó hangulatban mulattak a látogatók.

Heincz Gábor "Biga" és Szirota Jennifer szintén jó hangulatot teremtettek. Fotó: Szakony Attila

Szombaton is szürkeségre ébredtek a kanizsaiak. Az egyik szervező, a Kanizsai Kulturális Központ ezúttal is a Facebook oldalukon keresztül tájékoztatta közönséget, hogy milyen apróbb változtatásokra számíthatnak a még mindig szeszélyes időjárás miatt a látogatóik.

A hangulatra nem lehetett panasz, szombaton már minden a dödölléről szól, melyhez finom borok és jó hangulat dukál
Fotó: Szakony Attila

Az már korábban kiderült, hogy a szüreti felvonulást nem tartják meg és a kis színpadra tervezett eseményeknek a Medgyaszay Ház ad otthont. Viszont a főzőverseny időben, vagyis 11 órától rajtol a Fő utcán, ahol többféle finomságból válogathatnak a látogatók. Szinte minden, a nagyszínpadra tervezett programot megtartanak az Erzsébet-téren. Viszont a 13 órára tervezett SZKES Tánccsoport, valamint a 14 órai Premier Táncklub előadásai elmaradnak, ám 18 órakor a Soulwave együttes után 21 órakor az Irie Maffia adja a talpalávalót a szabadtéren. Abban az esetben, ha az eső mégis eleredne az előbb említett koncertek alatt, úgy a 22.45 órakor kezdődő Dj. Arkadius és 23.30 órakor kezdődő STADIUMX formációja opcionálisan a Medgyaszay Házban lép a közönség elé. A szervezők ezúttal is hozzátették: mindenki öltözzön fel meleg ruhákba és az esernyőt se felejtsék otthon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában