Nagy érdeklődés kísérte az országos akció zalai állomását

2 órája

Biztonság hete: ez a 750 zalai gyerek már tudja, hogyan óvja meg magát

Tíz állomáson főként a biztonságos közlekedéssel és a baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatokkal várták az általános és középiskolás diákokat, akik tűzoltási gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. A zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Élményparkban pénteken rendezte meg a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVMRFK) több szervezettel karöltve a Biztonság hete országos rendezvénysorozat vármegyei állomását.

Antal Lívia

A Biztonság hete programon tüzet is olthattak a gyerekek. Képünkön Lengyel László tűzoltó ezredes, Horváth Dominik és Molnár Tünde a Ganz-technikumból

Fotó: Antal Lívia

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége idén szeptember harmadik hetében nyolcadik alkalommal rendezte meg a Biztonság hete rendezvénysorozatot. 

biztonság hete
A Biztonság hete programján Takács Lilla rendőr őrnagy épp a Petőfi-iskola ötödikeseinek tart tájékoztatót a kerékpáros közlekedés szabályairól
Fotó: Antal Lívia

Biztonság hete 750 gyermek részvételével Zalaegerszegen

Zala vármegyei programján minden eddigi rekordot felülírt a résztvevők száma, a zalaegerszegi és vidéki iskolákból 750 gyermek, közte 600 általános iskolás és 150 középiskolás érkezett az eseményre. A rendezvény megnyitóján Bán Gyula rendőr alezredes, a ZVMRFK közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója beszélt az országos baleset-megelőzési akció céljáról. Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy szívesen áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely a gyerekek közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési ismereteit bővíti. 

Így közlekedtek ti rajzpályázat eredményhirdetése

A megnyitót követően kiosztották az „Így közlekedtek ti” című Zala vármegyei gyermekrajz-pályázat díjait, amelyet óvodások, alsó tagozatosok és felső tagozatosok számára hirdettek. Mindhárom kategóriában jutalmazták az első három helyezettet. Az ajándékokat a ZVMRFK, a MABISZ, és a Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezete biztosította.

A rajzpályázat díjkiosztója: Smogora Zoé, alsópáhoki óvodás veszi át a díjat
Fotó: Antal Lívia

A kerékpáros közlekedés szabályairól

Horváth László rendőr alezredes, a ZVMRFK Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt főelőadója irányításával foglalták el a csoportok az állomásokat. A kerékpáros közlekedés szabályairól Takács Lilla rendőr őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály munkatársa tartott tájékoztatót a gyerekeknek. A Petőfi-iskola ötödikesei kerékpárral érkeztek. Harmathné Bödör Emese osztályfőnök elmondta, hogy már útközben ismerkedtek a szabályokkal. Kihasználták a jó időt a balesetmentes közlekedés jegyében. 

A Biztonság hete programon a gyerekek bűnmegelőzési ismeretekre is szert tettek. A Rendért polgárőr egyesület kerékpárjával és az e-rollerével tehettek egy kört. A Ganz-technikum rendőr és kadét tanulóinak önvédelmi, illetve a rendőrség forgalomirányító robotjának bemutatója is nagy sikert aratott körükben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában