Számos élmény várta a résztvevőket

3 órája

Játék határok nélkül: a fogyatékosság nem akadály

Lentiben immár 11. alkalommal rendezte meg kedden a helyi Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ a Fogyatékosság nem akadály - Játék határok nélkül elnevezésű rendezvényét a fogyatékkal élők gondozását végző intézmények, illetve más társszervezetek részére.

Korosa Titanilla

A házigazda Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ tagjai a Palacsintás király című rövid színdarabot adták elő

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Pozonec-Csoma Veronika intézményvezető hívta fel a figyelmet az ilyen és ehhez hasonló rendezvények jelentőségére, ahol a fogyatékkal élők megmutathatják, mit tudnak, mire képesek és milyen tehetségesek. 
 

Horváth László polgármester köszöntött
Fotó: Korosa Titanilla

Köszöntötte a résztvevőket Horváth László, Lenti polgármestere is, aki kiemelte: e rendezvények célja, hogy a sérült emberek közelebb kerüljenek a társadalom többi tagjához. Hangsúlyozta, a lenti Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ és fenntartója, munkatársai is azért fáradoznak, hogy a fogyatékkal élőket segítsék. A lenti szervezet tagjai a város életébe és a közösségi programokba is bekapcsolódnak. 

A polgármester után Fülepi Henrietta, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet szociális igazgató-helyettese is megosztotta gondolatait a résztvevőkkel. 

A rendezvényre ez alkalommal 19 intézmény regisztrált, köztük helyiek, de érkeztek Zalából több településről és a vármegyén kívülről is, s 11 helyről műsorral is készültek. A kulturális programban zenés, táncos, valamint prózai produkciókat, színdarabokat is láthatott a szép számú közönség a városi művelődési központban.

A műsort követően ebédre várták a résztvevőket, akik a későbbiekben kézműves foglalkozáson, ügyességi játékokban vehettek részt, s zenés szórakozás, ismerkedés is szerepelt a programban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában