Kihelyezett tornaórán a Mindszentysek

21 órája

Kis „sárkányok” a tavon

Kenu és sárkányhajó hasította a vizet kedden és szerdán a Gébárti-tavon. Immáron harmadik éve, hogy ősszel különleges testnevelés órákat tartanak a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium hetedik osztályos tanulói számára.

Mozsár Eszter

A lányok már indulásra készen, a sárkányhajó végében Várnai Tibor

Fotó: Pezzetta Umberto

Mintegy harminc diák hallgatta Várnai Tibor, a Zalaegerszegi Kajak Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnökének tanácsait a csónakházak előtt. A fiatalok nemcsak a vezényszavakat és a helyes, az evezés során szükséges viselkedést ismerték meg, hanem indulás előtt megtanították őket arra is, mi a különbség a kajak és a kenu között, s hogy melyik hajókat használják az élsportolók. A különleges testnevelés órán az intézmény tizedik osztályos tanulója, az egyesület színeiben versenyző Simon Balázs is segített.

A rövid ismertetést követően a fiatalok felöltötték magukra a mentőmellényt, majd vízre bocsátották a sárkányhajót, amiben először a lányok foglaltak helyet. A kenuban Balázzsal másik két diák evezett mellettük. A kísérő szülők a partról figyelték őket, s a vállalkozó kedvűek ugyancsak vízre szálltak.

- A projekt nap célja, hogy a gyerekek betekintést nyerjenek a vízi sportok világába. Van olyan diákunk, aki egykori sportágát váltotta vagy egészítette ki a kajakozással – felelte Kovács Ferenc testnevelő tanár. - Ilyenkor a gyerekek szabadban vannak, olyan sportot is látnak, amit nem feltétlenül választanának elsőre. Az elmúlt évek tapasztalat az, hogy nagyon kedvelik a kinti órákat, s a kajakozást is hamar elsajátítják, megkedvelik. Szerencsére fegyelmezettek, figyelnek, nagyon ügyesek.

Az intézmény negyedikes diákjai ugyancsak kihelyezett testnevelés órán vehetnek részt minden évben, ők az eplényi sípályára látogatnak télen. Olyankor a síelés alapjaival ismerkednek azok, akik még nem csatoltak sílécet a lábukra, a gyakorlottabbak pedig felügyelet mellett szabadon mozoghatnak a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában