Király András biztos benne, hogy összefogással meg tudják valósítani a tervet

2 órája

Közadakozás indult a Nyugat-balatoni Regionális Madármentő Központ megvalósulásáért

Újabb apró, de fontos lépéssel mozdult előre a Keszthelyre álmodott Nyugat-balatoni Regionális Madármentő Központ létesítésének ügye: megnyílt a számla, melyre várják a felajánlásokat mindazoktól, akik szeretnének hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez.

Varga Andor

Várják a felajánlásokat a madármentő központhoz

Fotó: Nagy Norbert

Újabb apró, de fontos lépéssel mozdult előre a Keszthelyre álmodott Nyugat-balatoni Regionális Madármentő Központ létesítésének ügye: megnyílt a számla, melyre várják a felajánlásokat mindazoktól, akik szeretnének hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez.

A fejleményről a keszthelyi Király András nyugalmazott építőmérnök tájékoztatta szerkesztőségünket, aki örömmel újságolta azt is, hogy a helyi Városunkért Tenni Akarok (Vártak) Egyesületben partnerre lelt az ötletével. A napokban megírtuk: Király Andrást a közelmúltban lezajlott tömeges fecskepusztulás idején szerzett tapasztalatok, s különösen a madártani egyesület zalai csoportja által üzemeltetett fenékpusztai gyűrűzőbázis lehetetlen helyzete indította arra, hogy kezdeményezze a madármentő központ létrehozását. Elmondta: felvázolta az elképzeléseit Barna Dánielnek, a Vártak vezetőjének, aki maximális támogatásáról biztosította. Ennek első megnyilvánulása, hogy az ügyben kezdeményezett közadakozáshoz az egyesület nyit egy alszámlát.

- Néhány nappal ezelőtt rövid ideig élt már egy számla, amit a fenékpusztai bázison dolgozó Benke Szabolcs, mint magánszemély nyitott, gyorsan kiderült azonban, hogy ebben az esetben a beérkezett felajánlásokból adót kellene fizetnünk - mesélte Király András. - Egyesület esetében azonban ez nem áll fenn, ezért változtattunk. A korábbi számlára amúgy már befutott néhány adomány, ezek visszafizetéséről intézkedtünk.

Király András: Az alapot szeretnénk megteremteni a madármentő állomáshoz a gyűjtéssel
Fotó: ZH

Az ötletgazda kiemelte még: a közadakozás célja nem az, hogy a leendő madármentő központ létesítésének teljes költségét összegyűjtsék, hanem "csak" a megfelelő alapot szeretnék így megteremteni hozzá.

- Korábban húsz éven át dolgoztam önkormányzati beruházásokat lebonyolító műszaki ellenőrként, így tisztában vagyok a teljes ügymenettel, az ötlettől a szalagátvágásig. Biztos vagyok benne, hogy összefogással meg tudjuk valósítani a tervünket - tette hozzá Király András.

Az adományokat tehát a Vártak Egyesület 16200670-10004407-00000000 számú számlájára várják, a megjegyzés rovatban kéretik feltüntetni: Nyugat-balatoni Regionális Madármentő Központ.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában