Zaol podcast

2024.09.02. 07:30

Öröm, mosoly és reménység az új óvodában

„Örülnék, ha a szülők s a gyermekek boldogan jönnének ide, az óvodapedagógusok örömmel végeznék a szolgálatukat, és olyan kisugárzása lenne ennek a parkszerű óvodának, ami a város egészében is egy pici örömet, mosolyt, illetve nagyon nagy reménységet ébresztene a jövő iránt” – mondta a Zaol-podcast friss adásában dr. Udvardy György veszprémi érsek annak kapcsán, hogy elkészült a keszthelyi Kiskastély óvoda.

Péter B. Árpád

Dr. Udvardy György: Az is fontos cél, hogy az egyház szolgálja a társadalmat: az adott korban, kultúrában élő emberek közösségét

Fotó: Halász Gábor

A 3,2 milliárd forintból felújított és kibővített történelmi épületben szeptembertől 100 gyermekről gondoskodnak négy csoportban. A Kiskastély óvoda a Ranolder János katolikus iskola tagintézményeként működik, akárcsak mostantól a Rezi iskola.

– Az egyház küldetésének – vagyis az evangélium hirdetésének – szerves, elválaszthatatlan része, hogy az embert nevelni tudjuk, ráébresztve saját méltóságára és Istennel való kapcsolatára. S az is fontos cél, hogy az egyház szolgálja a társadalmat: az adott korban, kultúrában élő emberek közösségét – emelte ki dr. Udvardy György.

A veszprémi érsek úgy fogalmazott, a másik szempont pedig a szülők igénye. Ők „a gyermekeik elsődleges nevelői, ezért ezt az Istentől kapott felelősséget csak megtisztelni lehet, illetve segíteni őket vállalt felelősségük teljesítésében”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában