Idősek napja

2 órája

Vendégül látták a falu szépkorú lakóit Bakon

Idősek napi rendezvényre invitálták Bak szépkorú lakóit vasárnap délután a faluházba, amely zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Antal Lívia

Farkas Tamás és Vigh László a baki idősek napi rendezvényen

Fotó: Antal Lívia

Bak lélekszámát tekintve a nyolcadik legnépesebb falu Zala vármegyében. Szeptember végi adat szerint 1650 lakják a települést, közülük mintegy 350-en a 65 év felettiek. Farkas Tamás polgármester elmondta, hogy eddig tavasszal szokták tartani a rendezvényt, de a leköszönő testület úgy döntött, hogy idén legyen az idősek október elsejei világnapjához közeli napon, mint az utolsó nagy programjuk. A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat azontúl, hogy a falu fejlesztésén dolgozik, működteti az intézményeket, fontosnak érzi az emberekkel való törődést. Az idősek napja is egy ilyen alkalom, amely lehetőséget ad találkozásra. Végül megköszönte a szervezőknek a munkát, és az óvodásoktól kezdve valamennyi fellépőnek pedig azt, hogy műsorukkal színesítik a rendezvényt.

Vigh László országgyűlési képviselő gratulált Farkas Tamás polgármesternek, hogy a választók akaratából a második ciklusát kezdheti meg. Az idősek napjával kapcsolatban azt emelte ki, hogy fordítsunk egymásra időt, töltsünk minél több időt együtt családon és közösségen belül is, mert ez a legfontosabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában