Zenél a város

1 órája

Tereken, utcákon és intézményekben szól a zene

Október 1-jén 9 és 18 óra között Nagykanizsa több pontján ingyenesen látogatható minikoncertekkel és változatos zenei repertoárral várják az érdeklődőket. A rendezvénnyel a zene világnapjához kapcsolódnak a szervezők.

Benedek Bálint

Pillanatkép az egyik tavalyi jazzkoncertről. Számos helyen szól majd idén is a zene

Fotó: Szakony Attila

A Zenél a város programot négy éve szervezi meg a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI. Az idén a kanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítványnak és egyéb támogatóknak hála nagyszabású programsorozatot terveznek.

zene
Tavaly a zeneiskola udvarán hallgathattak jazzmuzsikát az érdeklődők
Fotó: Szakony Attila

Iskolától a könyvtárig

A program 9 órakor a Kőrösi-iskolában Vizeli József népzene szakos növendékeinek rendhagyó énekórájával indul. Majd  11 órakor az Ady sétálóutcán, a postahivatal épülete előtt a Kodály Zoltán Művelődési Ház énekkara Püspökiné Jámbor Zsuzsanna művészeti vezetővel minikoncertet ad. 10 és 18 óra között a Halis-könyvtárban A reneszánsz zenétől a 20. századig címmel  a könyvtár bakelit lemezállományából szól válogatás, magyar és európai szerzőktől. Ugyanezen a helyszínen 13.30-tól a zeneiskolások koncertjén fellép: a Cantilena kórus, a Csicsergők kórusa, lesz fúvós kamarazene és egy kis jazzmuzsika. Felkészítők: Vámosné Fordán Yvette, Vámos Béla, zongorán közreműködik Csóti Edit, gitáron Fülöp Szabolcs. Szintén itt, 15.30-tól Krasznai Bertalan Mese a patakról című darabjának ősbemutatóját tartják, melyben Baki Andrea fuvolán és Markó Katalin zongorán működik közre. Már a bibliotéka előtt 16 órakor, majd 16.30-kor az Eötvös téren Baki Andrea fuvolatanár a növendékeivel lép fel.

Az Erzsébet-téren és a múzeumban

– Az Erzsébet téren a zenepavilon alatt egész nap egymást váltják majd a kórusok és együttesek – fogalmazott Baráth Adrien, a zeneiskola igazgatója, a program ötletgazdája. – Ezt követően érdemes ellátogatni a Thúry György Múzeum Fő utcai épületébe, ahol 17 órakor A hét zenei műtárgya mellett Rosenberg Ádám zeneszerzőt is bemutatják. Ebben közreműködik Kocsis Katalin nyugalmazott zenei könyvtáros, valamint Markó Katalin, a zeneiskola zongoratanára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában