Egy délután erejéig dózsás lett

2 órája

A Zalai Hírlap munkatársát ötvenéves osztálytalálkozóra invitálták

Megtiszteltetés és szívmelengető a Zalai Hírlap számára, ha olvasóink meginvitálnak bennünket érettségi vagy  osztálytalálkozóikra, hiszen az azt jelenti, hogy fontos a lap számukra, örömmel látják viszont magukat, egykori vagy mai barátaikat a Zalai Hírlap online portálján, vagy nyomtatott hasábjain.

Arany Horváth Zsuzsa

Így volt ez múlt szombaton, amikor az 1974-ben a zalaegerszegi, mai Dózsa György Általános Iskolában végzett 8.a  és 8.b osztály tanulói gyűltek össze, hogy a Zalai Hírlap számára is felidézzék az ötven évvel ezelőtti közös történetet. Az iskola akkor még a zalaegerszegi Ady Endre utcában működött, ma a Kis utcában áll, viszont az az épület korábban otthont adott a Ságvári-gimnáziumnak, melynek utódja a Rákóczi úton található Kölcsey Ferenc Gimnázium.

Dózsások osztálytalálkozója, amelyre a Zalai Hírlap is hivatalos volt
A dózsások 50 éves osztálytalálkozójára a Zalai Hírlap is hivatalos volt
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Azok a dózsások, akik ötven éve fejezték be általános iskolai tanulmányaikat, ezért elsétáltak a hajdani épülethez, amiben ma irodák működnek, majd a ragyogó őszi időben a Vén diófa étterem felé vették az irányt. A találkozót szervező Perlakiné Vigh Valéria tanárnő tájékoztatta az egybegyűlteket a távol lévőkről, az időközben elhunyt tanáraikról. Nagy örömükre velük emlékezett az 1974-es 8.b osztályfőnöke, a 81 éves Lukács Erzsébet is.

A zalaegerszegi Dózsa György Általános Iskola történetéről, jelenlegi helyzetéről Pacsa András igazgató beszélt az egykori diákoknak.

Áttekintette az iskola múltját, az épület- és szervezeti váltásokat, s büszkeséggel újságolta, az idei tanévet 600 tanulóval kezdte meg az oktatási intézmény, közülük 88 az első osztályos. Felidézte az iskola híressé vált növendékeit is, köztük Szűcs Valdó sportoló, Wohner Dóra énekes, Apró Anna befektetőt, a Cápák műsor egyik szereplőjét. 

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/05/erdelyben-jartak-a-zalaegerszegi-dozsa-iskolasok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában