Térségi híreink röviden

6 órája

Átadták a zalai Prima Díjakat, játszóteret szépítettek Nagykanizsán, kastély-krimi Keszthelyen

Mozsár Eszter

Zalai Prima Díjak: maradandót alkotni az utókor számára

Fotó: ZH

Zalai Prima Díjak: maradandót alkotni az utókor számára

Újításokkal, állófogadással és kulturális fináléval rendezték meg idén mintegy háromszáz vendég részvételével Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete gáláját szombaton. Immáron 18. alkalommal adták át a zalai Prima Díjakat az arra legérdemesebbeknek, akik a gazdaság, a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a sport és a tudomány területén maradandót alkottak. 2024-ben a Zala Vármegyei „Év Vállalkozója” díjat Kövér Zoltánné (Balatoni Tortamanufaktúra Kft., Gyenesdiás), Kristóf Attila és Kristóf Beatrix (Graffit Design Kft., Zalaegerszeg), Lantos László (Lan-Tel-Ker Kft., Lenti), Léránt Attila (Léránt Lakberendezési Kft., Nagykanizsa) és Óvári László (ZALACLEAN Kft., Zalaegerszeg)  kapta. Ugyancsak a színpadra szólították dr. Baracskai Józsefnét, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezetének vármegyei igazgatóját, aki az év kiemelkedő társadalmi szerepvállalásának díjazottja. 2024-ben a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének Területi Prima Díját nyerte: Ecsedi Erzsébet színművész, rendező, Lengyák István nyugalmazott pedagógus és dr. Péter József nyugalmazott fül-orr-gégész főorvos. A közönségdíjas és a Prima Különdíjas is Illés Fanni paralimpikon úszó lett. A Zalai Vállalkozói Klub Különdíját pedig Seres Péter fotóriporternek nyújtották át. Az est fináléjaként a Zalaegerszeg Szimfonikus Zenekar filmzenei koncertjét hallhatták a vendégek. 

Zala Open és Gála Kupa Egerszegen

Két napra táncosok vették birtokba a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok parkettjét. Szombaton rendezték meg a XVI. Zala Open táncversenyt, vasárnap pedig a XXV. Gála Kupát. Idén nem volt nemzetközi vendége a szombat délutáni Zala Open és Formációs Magyar Bajnokságnak, ám így is szép számmal érkeztek a szombati rendezvényre, ahol a megnyitón a város nevében Bali Zoltán alpolgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. A bajnokságot a hagyományokhoz híven a zalaegerszegi Gála Társastáncklub Egyesület rendezte. Az egerszegi táncosainkra azért is büszkék lehetünk, mivel két héttel ezelőtt a Gála TE felnőtt csapata a szerb fővárosban lett Európa-bajnok. Idén a Zala Openen csupán hazai formációs csapatok versenyeztek a gyermek korosztálytól egészen a felnőttig. Negyven koreográfiát láthatott a közönség, kilenc versenybíró értékelte a számokat – felelte érdeklődésünkre Kuzma Péter, s Gála TE edzője, koreográfusa. 

Környezetszépítés a játszótéren Nagykanizsán

Hat lombhullató díszfát és három lombhullató cserjét ültettek el a közelmúltban Nagykanizsán, a Kanizsa Centrum és a Kanizsa Aréna közötti területen található játszótéren. A növények telepítését, a környezetszépítést a Szerencsejáték Zrt. kezdeményezte, amely a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalás programja keretében adományozta a növényeket a dél-zalai városnak. A faültetés helyszínét a polgármesteri hivatallal egyeztetve választotta ki Konrád-Németh Cecília városi főkertész, a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. munkatársa. A programban több oktatási intézmény is bekapcsolódott. 

Kastély-krimi már a keszthelyi Festetics-kastélyban is

Október végétől interaktív nyomozásra várják az érdeklődőket a keszthelyi Festetics-kastélyba. A Kastély-krimi játék egy feledhetetlen kaland, ami számtalan titkot és nem várt fordulatokat ígér. Premier október 26-án. A Kastély-krimi játék minden alkalommal telt házas a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban, és most Keszthelyen mutatkozik be: az érdeklődők október 26-án és 31-én, november 23-án és december 27-28-án is nyomozhatnak a Festetics-kastélyban. A játékban 14 éven felüliek vehetnek részt. Jegyvásárlás korlátozott számban a jegymester.hu online felületen és a kastély jegypénztárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában