Hegyi túrákon is fel lehet fedezni a jövőben Hévíz és térsége értékeit

2 órája

Tizenegy új elektromos kerékpár érkezett

A Kisfaludy-programtól nyert Hévíz mintegy 10 millió forintot szolgáltatásainak fejlesztésére. A napokban tizenegy új, elektromos kerékpár érkezett a Tourinform-irodába.

Péter B. Árpád

Az első út. Torsa Dániel, Naszádos Péter polgármester és Pálffy Tamás próbált ki először egy-egy új elektromos kerékpárt

Fotó: Péter B. Árpád

A turisztikai nonprofit kft. kölcsönző szolgáltatása több mint 10 éve működik sikeresen. Egy korábbi pályázatnak köszönhetően már eddig is nagy választékban álltak rendelkezésre jó minőségű trekking, elektromos, city és gyermekkerékpárok, amelyeket egész évben szívesen bérelnek a turisták, illetve a város polgárai. A paletta most tovább bővült, hisz 11 elektromos kerékpár érkezett. 

elektromos kerékpár
Túrára készen. Az új elektromos kerékpárok már kölcsönözhetők
Fotó: Péter B. Árpád

Elektromos kerékpár – mindenkinek

– Tizenegy darab e-bike-ot, magas minőségű Bianchi kerékpárt vásároltunk – bocsátotta előre Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ebből 7 trekking, amely alkalmas minden korosztálynak, az időseknek is, négy pedig összteleszkópos e-mountain bike. Ezek már elektromos rásegítéssel nagy távolságot tudnak megtenni, s megjelenítik azt a minőséget, amit szerintem Hévíznek minden szolgáltatásában képviselnie kell.

Magyarország ékköve

A cél továbbra is az, hogy Hévíz valóban ékköve legyen Magyarországnak – turisztikai szempontból is. A tapasztalatok alapján például a cseh vendégek közül főként a családdal érkezők, az osztrák-német közönséget illetően pedig az 50-60 évesek, sőt, akár a 70 felettiek is szívesen pattannak nyeregbe. Az e-bike-okkal pedig a dombok leküzdése sem túl nagy kihívás.

Mintegy 10 millió forintot fordíthattak a beszerzésre. Képünkön (b-j) Pálffy Tamás, Naszádos Péter és Torsa Dániel
Fotó: Péter B. Árpád

Hegyi kerékpártúrák indulnak

– Felviszi az embert a hegyre, de azért tudni kell bánni a fékerővel, s készülni arra például, hogy a falevelek csúszósak. Arra is figyelni kell, mennyire óvatosan kell lejönni a szikláról. Szükséges hozzá némi rutin, de a túrák előtt egy kisebb oktatáson a legfontosabb szabályokat el lehet mondani – fogalmazott Torsa Dániel.

Az új kerékpárokat elsőként Naszádos Péter polgármester, Torsa Dániel és Pálffy Tamás próbálta ki – s mindhárman elégedetten szálltak le a nyeregből. A csodajárgányokat a Tourinform-iroda nyitva tartási idejében lehet kölcsönözni, az év minden napján.

A jövőben túrák indulnak majd

  • a rezi várhoz 
  • a balatongyöröki Szépkilátóhoz
  • a környező hegyekben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában