Zalai kertészkedőket is várnak

2 órája

Élelmiszer önellátási kollégiumot indít a Vasvár Népfőiskola

Előképzettség nélkül is lehet jelentkezni arra a tanfolyamra, amellyel a látogatók közelebb kerülhetnek a kertművelés és az állattartás fortélyaihoz. A Vasvár Népfőiskola két éven át tartó kurzusát olyan résztvevőknek szánják, akik élelmiszer-önellátó gazdaságot alakítanának ki a jövőben. A lehetőségre a zalai érdeklődőket is várják.

Szalay Balázs

A cél, eljutni a kiskerti léptékből indulva a fenntartható önellátási folyamatokig

Forrás: Vasvár Népfőiskola

Az élelmiszer önellátási kollégiummal családi, vagy kisközösségi tudást szeretnének átadni, segítve ezzel eljutni a kiskerti léptékből indulva a fenntartható önellátási folyamatokig. A hallgatók a tanfolyam során megtanulhatják a metszés, az oltás, a bio-növényvédelem alapjait, a találkozások érintik az építmények témáját, szó lesz a szerszámok készítéséről, elsajátíthatják mit mivel lehet helyettesíteni egy körforgásos gazdaságban, illetve a problémák, kihívások megoldására is gyakorlati tanácsokat kaphatnak.

A Vasvár Népfőiskola élelmiszer önellátási kollégiumára a jelentkezéseket október 20-ig várják    Forrás: Vasvár Népfőiskola


Az érdeklődőket Molnár László gyümölcsész, Papp-Felber Anita biokertész valamint további, az aktuális tematika szerinti meghívott vendégelőadók oktatják novembertől egészen 2026. októberéig. Összesen 12 kollégiumi találkozót terveznek a két év alatt. A kurzusokat péntektől vasárnapig bentlakásos rendszerben szervezik több a nyugat-dunántúli gazdaság együttműködésével. A Vasvár Népfőiskola élelmiszer önellátási kollégiumára a jelentkezéseket október 20-ig várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában