Hajót faragtak egy óriástökből

Hajót faragott ismét legnagyobb termesztett tökéből Keresztes Martin. A sántosi gazda ezúttal egy 120 kilós tököt tett vízre a bőszénfai tavon.

Zaol.hu

A tökből faragott hajót ki is lehetett próbálni

Forrás: sonline

Fotó: sonline.hu

A SONLINE közlése szerintr boszorkányok, tökfejek és jó hangulat várta azokat a bőszénfai tóparton, akik vasárnap délelőtt kilátogattak a tökúsztatásra. Szinte már hagyomány októberben, hogy Keresztes Martin, többszörös versenygyőztes töktermelő az évben termett legnagyobb takarmány tökét vízre teszi. – Ezt a szokást nem szerettük volna idén sem megtörni, habár most nem termett akkora tök, mint tavaly – mondta kérdésünkre a sántosi tökkirály. Az idei hajó alapanyag 120 kilogrammos volt, amely Martin szerint pont fele a tavalyinak. Mert mint mondta, a nagy hőség miatt nem tudott nagyobbra nőni. A levelei elégtek a tűző napon és az aszály sem tett jót neki, hiába védtük, csak ekkorára nőtt meg. 

Éppen csak akkora lett ez a tök, amely némi igazítás és a magok eltávolítása után a gyerekek vízijárművévé tudott változni. 

– Hogy fogok én ebbe beleférni? – kérdezte egy apróság, ujjával a beszálló nyílásra mutatva. Végül Martin, a tökhajó kapitánya beleemelte a kisfiút a rögtönzött vízi járműbe. A gyerekek megszeppenve tapasztalták meg a hajózás új formáját, de nem csak nekik volt élmény a tökös délelőtt. – Aszódról jöttünk a feleségemmel és a környéken túráztunk, amikor megláttuk a plakátot. Eljöttünk, mert ilyet még nem láttam, el sem tudtam képzelni, hogyan lehet hajót csinálni egy tökből, mondta Soós Imre. 

– Szegedről jöttünk, már csütörtök óta itt vagyunk és láttuk a hirdetést, ezért jöttünk el. Nagyon tetszik ez a program, a gyerekeknek nagy élmény, mondta Soós Gábor és felesége Csányi Erzsébet, aki a tökpálinkát is megkóstolta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában