Szlovének vendégszeretet élvezték

3 órája

Hancsik József borait is kóstolták a rédicsiek

Október közepén Szlovéniába látogatott a rédicsi kertbarátkör tagsága. A csapat tagjai újabb szakmai tapasztalatokat szereztek, és Hancsik József borait is kóstolták.

Korosa Titanilla

A rédicsi kertbarátok a radgonai nedűk után Hancsik József borait is kóstolták

Fotó: Korosa Titanilla

A rédicsi kertbarátkör szakmai tanulmányútjáról Gaál Károly egyesületi elnök számolt be, s elmondta, hogy most közelebbi célpontot kerestek a kiránduláshoz, Szlovéniába utaztak és a Muravidék vendéglátója, Hancsik József borait is kóstolták. 

De még ezelőtt Bánután jártak s meglátogatták a Muravidéki Magyar Önkormányzatok Nemzeti Közösségének bánutai mintagazdaságát, ahol a növénytermesztés mellett állatokat is tartanak. Megtekintették azt az akvapóniás melegágyat is, ahol a keringő vizet tilápia halak tisztítják és trágyázzák. 

Bánuta után Gornja Radgona felé vették az irányt, ahol a Breznik pincészetet keresték fel, hallgattak borászati előadást a borkóstoló és a birtoklátogatás mellett. 

Hancsik József borait is kóstolták a szakmai napon 

Radgonáról hazafelé indultak, de még megálltak Dobronakon és betértek Hancsik Józsefhez, a Muravidék ismert vendéglátójához, aki borkóstolóval és bőséges, ízletes vacsorával várta a rédicsieket a dobronaki hegyen álló vendéglátóhelyen.

Gaál Károly hozzátette, hogy a szlovéniai túrán kellemes, jó minőségű borokat kóstoltak s élvezték a szlovén vendégszeretetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában