A város tehetséges fiataljai mellett Gregor Bernadett is fellépett

2024.10.03. 09:40

Idősek világnapja Hévízen: Engem nem lehet elfelejteni…

Ezúttal a megszokottnál jóval többen – köztük fiatalabbak is – összegyűltek ünnepelni a hévízi sportcsarnokban. Az idősek világnapja hosszú ideje fontos dátum a fürdővárosban, amelyen idén Gregor Bernadett is fellépett.

Péter B. Árpád

Gregor Bernadett az elmúlt évszázad slágereivel, kupléival örvendeztette meg Hévíz szépkorúit az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepen

Fotó: Péter B. Árpád

Zsúfolásig megtelt a sportlétesítmény küzdőtere kedden este, amikor kulturális gálával köszöntötték a város ezüstkorú polgárait. Az idősek világnapja hévízi gáláján az Illyés-iskola és a művészeti tagozat tehetséges fiataljai léptek fel – versekkel, zenével, modern és népitánccal varázsolva el a publikumot. S a vastaps sem maradt el.

idősek világnapja
Az idősek világnapja Hévízen régóta ünnep, ezúttal színültig megtelt a sportcsarnok küzdőtere
Fotó: PBÁ

Idősek világnapja: valódi ünnep 

A fiatalok műsora után Naszádos Péter polgármester beszéde kezdetén külön köszöntötte Vértes Árpád korábbi városvezetőt és Lázár Lászlót, aki a jövőben alpolgármesterként kiemelten foglalkozik az idősüggyel. Majd arról beszélt, sokat gondolkodott azon, vajon mi a legnagyobb ajándék az idősebbek számára. „Arra jutottam, talán az a legfontosabb, hogy amiben hisznek, azt a következő generációk továbbviszik-e.”

A város új irányítói az idősek világnapja tiszteletére rendezett gálán, balra Naszádos Péter
Fotó: PBÁ

Továbbépítik Hévízt

– Mi azért fogunk dolgozni, mert önök hittek valamiben – szögezte le Naszádos Péter. – Felépítették Hévízt, s mi ezt a munkát visszük tovább. Azt hiszem, nincs ennél nagyobb ajándék. Persze, nem egyből válnak valóra álmaink, ahhoz sok munka és türelem kell, de reméljük: méltók leszünk majd az önök tiszteletére.

Engem nem lehet elfelejteni… 

A folytatásban Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas érdemes művész varázsolta el a publikumot, aki műsorát az Engem nem lehet elfelejteni című Szenes Iván-örökzölddel kezdte, azonnal rabul ejtve a jelenlévők szívét.

Az Illyés-iskola művészettagozatos diákjai is felléptek a gálán

– Arra gondoltam, zenés időutazásra invitálom ma önöket, közös emlékezésre s éneklésre, sőt, akár táncra is. Számomra nagyon kedvesek az elmúlt évszázad slágerei, kupléi, amelyek persze a magyar kultúra szerves részét képezik – bocsátotta előre Gregor Bernadett, majd rögvest arra invitálta hallgatóságát, persze dalban: Legyen a Horváth-kertben, Budán…. 

Naszádos Péter: Nem egyből válnak valóra álmaink, ahhoz sok munka és türelem kell, de reméljük, méltók leszünk majd az önök tiszteletére
Fotó: PBÁ

Idősek világnapja

  • 1990. december 14-én az ENSZ Közgyűlése szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja
  • eredeti célja az volt, hogy felhívják a társadalmak figyelmét az időseket érintő kérdésekre 
  • 2019-ben világszerte 703 millió 65 évnél idősebb ember élt, a becslések szerint számuk 2050-re eléri a 1,5 milliárdot

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában