Tehetségfejlesztő programsorozat indult

2024.10.01. 10:00

Kalandok Kiskobakkal a miklósfai tagóvodában

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával a miklósfai tagóvoda gyermekei a 2023/24-es nevelési évben a "Kalandok Kiskobakkal” program keretében 35 órás komplex tehetségfejlesztő programsorozat részesei lehettek.

Benedek Bálint

A gyerekek Öveges professzor nyomdokain léptek előre és minden foglalkozást nagyon élveztek

Fotó: ZH

A színes program lehetőséget biztosított a természettudományok iránt érdeklődő, a matematika-logika területén kiemelkedő képességekkel rendelkező gyermekek komplex személyiségfejlesztésére. 

– A kalandozások során alakítottuk a gyerekek problémamegoldó képességét, bővítettük természettudományos ismereteiket, foglalkoztunk robotikával, Bee-bot robotok segítségével fejlesztettük algoritmikus gondolkodásukat, számos élményt biztosítottunk számukra – fogalmazott Geröly Krisztina tagintézmény-igazgató. – Korszerű ismeretszerzési, információfeldolgozási stratégiákat, eszközöket alkalmaztunk, digitális környezetben oldottunk meg problémákat, melyek újszerű, élménygazdag ismeret- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítottak a gyermekeknek. Segítettük a virtuális világ útvesztőiben való eligazodást. A szülőket előadásokkal, tanácsokkal támogattuk tehetséges gyermekük értékeinek felismerésében, erősítésében, valamint az esetleges magatartási, viselkedési problémák megértésében, megoldásában.

Hozzátette: készítettek egy kisfilmet Öveges professzor nyomában címmel, mely fényképes beszámolója az érdekes, élménygazdag programsorozatnak. Ellátogattak a szülőkkel Pákára, az Öveges Emlékházba, ahol megismerték Öveges professzor életét, tárgyait, valamint érdekes kísérleteket próbálhattak ki a gyermekek szüleikkel közösen. 

– A generációs elvárásokhoz igazodva a digitális pedagógiai módszerek, eszközök, a robotika segítségével sikerült olyan ösztönző, 21. századi közeget kialakítanunk, mely a lehetőségek tárházát a gyermekek és pedagógusok számára kiszélesítette, a szülőknek útmutatást nyújtott az értékteremtő megoldások irányába – összegzett Geröly Krisztina. – Jelentkeztünk a digitális témahét 2024 pályázati kiírására, a miklósfai kerekrépa-projektet a műhelybe járó gyerekek aktív részvételével valósítottuk meg, ez a projektünk az óvodai kategória különdíjasa lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában