Helyszíni riport

2 órája

Zákányi gyerekgyilkosság: megölte kétéves kisfiát egy férfi - videó

Szörnyű, s egyben megmagyarázhatatlan tragédia történt hétfőn a Somogy vármegyei Zákányban. Egy 37 éves férfi - a rendőrségi információk alapján - megölte saját kétéves kisfiát, majd magával is megpróbált végezni. Az öngyilkosság nem sikerült, a férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, állítólag már túl van az életveszélyen.

Pásztor András

A somogyi faluban, Zákányban egy mécses és egy plüssállat jelzi a tragédia helyszínét

Fotó: Szakony Attila

A tragédia teljesen letaglózta a falubelieket, már csak azért is, mert a férfi szülei köztiszteletben álló emberek, apja mezőgazdász, anyja szociális gondozóként dolgozik a településen. Hogy mégis mi vezetett az értelmetlen gyilkossághoz, arról több pletyka és szóbeszéd is terjed a kis somogyi faluban.

megölte
Ebben a házban élt a 37 éves férfi, aki megölte saját kétéves kisfiát
Fotó: Szakony Attila

A falubeliek sem tudják, a férfi miért ölte meg kisfiát

- A férfi és a párja - akitől a kétéves kisfiú is volt - elég viharos kapcsolatban élt, a nő többször különköltözött, majd kibékült gyermeke apjával - tudtuk meg egy középkorú nőtől, aki hozzátette: a férfi viselkedése nagyon hektikus volt, szerette a párját és a gyerekét, de az italt és a bulizást sem vetette meg, e kettő között pedig nem tudott választani.

megölte
Elhagyott játék az udvaron...
Fotó: Szakony  Attila

Úgy tudjuk: a pár jelenleg is külön élt, a férfi a múlt hét végén hozta el Csurgóról kétéves fiát, hogy néhány napot vele töltsön, de lelkileg roppant instabil állapotban volt. Információink szerint az elmúlt napokban több élő videót is megosztott saját közösségi oldalán, ahol lőszerek voltak nála. Az egyik utolsó posztja egyfajta búcsúlevélként is felfogható. Mint azt vasárnap írta: "A mai nap sorsdöntő lesz, mind az üzleti tevékenységemben, de főleg a családban. Minden kedves barátomtól, ügyfelemtől elnézést kérek. Feleségemtől, Anikótól, fiamtól Kristóftól meg legfőképpen! Rendeződni fog ez a mai nap..."

megölte
A ház körül több gyerekjátékot is látni
Fotó: Szakony  Attila

A férfi állítólag rajongásig szerette a kisfiút

A falubeliek ugyanakkor azt is mondják, hogy a férfi szinte a rajongásig szerette kisfiát, éppen ezért volt megdöbbentő számukra a gyilkosság híre.

Kedden délelőtt egy mécses és egy plüssállat jelezte a tragédia helyszínét. A nádkerítéses ház udvarán gyerekjátékok, trambulin sorakozott. A ház üresen állt, a rendőrök előző nap már végeztek a helyszíneléssel.

A rendőrség már hétfőn végzett a helyszíneléssel, a ház, az udvar teljesen kihalt...
Fotó: Szakony  Attila

Se veled, se nélküled kapcsolat

- Én úgy hallottam, de ez csak szóbeszéd, hogy a kisfiút egy késsel ölte meg, magát pedig egy disznókábító fegyverrel akarta megölni. A Tibor egyébként olyan férfi volt, hogy nem lehetett rajta kiigazodni, a párjával két napig jóban volt, aztán begurult és elszidta mindennek a nőt - mesélte Tóth Tibor, aki a szomszéd házban lakik.

A zákányi gyerekgyilkosságról hamarosan videós összeállítással is jelentkezünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában