Első napi ajánló az őszi szünetre! Október 26., szombat 

2 órája

Kalandok és látnivalók a keszthelyi Balatoni Múzeumban és a parton (Galéria, Videó)

Elkezdődött az iskolai szünet, és az előrejelzések szerint kellemes, enyhe idő vár ránk! Az őszi színekben pompázó Balaton és környéke idén is bővelkedik családi programokban és kirándulóhelyekben. Napi ajánlóval segítünk azoknak, akik a természetbe és kulturális látnivalókhoz szeretnének ellátogatni az őszi szünetben.

Mészáros Annarózsa

A Balatoni Múzeum is sok érdekességgel várja a látogatókat az őszi szünetben

Fotó: Mészáros Annarózsa

A keszthelyi Balatoni Múzeum a Balaton történelmi és kulturális örökségének egyik legszebb gyűjteményével várja a látogatókat, és különösen az őszi szünet idején kínál izgalmas programokat. Október 26-án, szombaton két különleges esemény várja a családokat és az érdeklődőket:

Mesterségek Napja: Délután 14 órától kezdődően a múzeumban a mézeskalácssütés és -díszítés mesterségével ismerkedhetnek meg a látogatók. A néprajzi gyűjtemény részeként régi mézeskalács ütőfákat is bemutatnak, így a gyerekek és felnőttek egyaránt beleláthatnak a mesterségek világába.

MŰSZAK kiállítás: 15 órakor nyílik meg a Művészek Szabad Alkotóközösségének 2024-es tárlata. A kiállítás betekintést nyújt a helyi kortárs alkotóművészet repertoárjába, a megnyitón ráadásul muzsika is lesz!

Ezen felül a Madarat tojásáról és a Betekintő című időszaki tárlat is nyitva tart.

A múzeum Balaton tematikus játszótere szintén kiváló program a kisebbeknek.

Helikon Park és Balaton-part: őszi színek és szabadtéri élmények

A Balatoni Múzeumtól mindössze pár perc sétára található Helikon Park varázslatos látványt nyújt ebben az évszakban. A park újdonsága a pörgőhintával is felszerelt gyerekpark és a megújult kutyás játszótér. A platánfákkal szegélyezett liget különösen szép az őszi időszakban, amikor a bronzos és aranyszínű levelek mesebeli hangulatot teremtenek.

A Helikon Parkból átsétálva a család rögtön a Balaton-parton találja magát, ahol több étterem és fagyizó tart nyitva az őszi szünet alatt. Bringát is lehet bérelni az Energia téren. Pattanjon bicajra a család, mert nincs is jobb, mint két keréken felfedezni az ősz palettájában pompázó Balatont!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában