A Sárkányszív bemutatója után

3 órája

Premier utáni fogadás a zalaegerszegi színházban

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban standing ovation (állva tapsolás) sikert hozott pénteken este a Sárkányszív című családi történelmi musical premierje.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán polgármester, Ticz András és Debrei Zsuzsanna színművész, Stanka László, az EVO Komplex Kft. ügyvezetője, Besenczi Árpád, Moravetz Levente, Szolnoki Péter (Bon-Bon együttes tagja, a darab zeneszerzője), Vigh László országgyűlési képviselő a fogadás ceremóniáján. Fotó: Pezzetta Umberto

A Moravetz Levente-Szolnoki Péter által írt színdarab bemutatása utáni fogadáson Besenczi Árpád igazgató (aki Sasvári Sándor vendégművész mellett maga is főszerepet játszik az előadásban) köszöntötte a részvevőket. Majd Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere mint történész beszélt a Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond királyaink korszakába vezető színházi élmény történelmi hátteréről, hozzátéve, az előadás nemcsak a puszta tényekre szorítkozik, hanem a szívre, lélekre hat, úgy érezhetjük, benne van az ígéret, hogy kicsit azzá válhatunk általa, amik mindig is lenni szeretnénk.  Mivel október 11-én alakult meg a zalaegerszegi új városi önkormányzati képviselő testület, a képviselők szinte teljes létszámban megtekintették az előadást és részt vettek a fogadás programján.

Moravetz Levente rendező felidézte, hogy 11 éve dolgozhat évről évre a zalaegerszegi társulattal, amely egyre jobb csapatot alkot. Méltatta ezügyben az igazgató szerepét, tudván, hogy éppen igazgatóválasztási folyamatban van a színház. Szeressék a színházukat, hívta fel a közönséget a további elköteleződésre.

A Sárkányszív előadás létrejöttét az EVO-Komplex Építőipari Kft. támogatta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában