Kvártélyház 2024

2024.06.30. 14:00

Vidám zenés színdarab a párkapcsolatokról – Salamon Attila

A zalaegerszegi Salamon Attila zenész, gitároktató tavaly került szorosabb kapcsolatba a Kvártélyházzal. Ekkor mutatták be Jimmy, Roberts és Joe Dipietro Ájlávjú – Te édes, de jó vagy, légy más című musical-revüjét. A darabot hamarosan ismét műsorra tűzik a KvártélyházNyár programsorozatban, melyben Salamon Attila is közreműködik.

Benedek Bálint

Salamon Attila: A színészekkel egy színpadon lenni, együtt lélegezni igazán megtisztelő érzés

Forrás: ZH-Archívum

– Örömmel csatlakoztam a csapathoz, jó érzéssel tölt el köztük lenni – mesélte. – Tavaly nagy sikerrel ment az előadás, bízunk benne, hogy idén sem lesz másként, hiszen öt előadással készülünk. A szerelmes állapot szakaszaival járó szituációk sokaságát villantják fel a Támadi Anita és D. Varga Ádám, illetve Dura Veronika és Szentgyörgyi Dániel színművészek alkotta párosok. Rendhagyó ez a feldolgozás, ugyanis szinte végig zenélünk, néhány párbeszéd szakítja meg a dalokat.

Nemcsak zenészként vesznek részt a zenészek a darabban, mivel végig a színpadon vannak, ezért a jelenetek részesei, így Zumbók-Jakobovics Nikolettának, Salamon Attilának és Máriás Zsoltnak kisebb szerepe is van. A musicalt Tompagábor Kornél rendező vitte színre.
Salamon Attila elmondta: a vidám darab a párkapcsolatokat mutatja be az ember különböző életszakaszaiban. Minden jelenet kihat a másikra, és végül egy teljes életutat láthat a közönség.

– Fantasztikus zenéje van – folytatta. – Igazi amerikai, vagyis minden van benne, komolyzenei és könnyűzenei harmóniafordulatok egyaránt, izgalmas utazásra hívva a hallgatóságot. Ugyan a muzsika révén kerültem a darabba, de a színészekkel egy színpadon lenni, együtt lélegezni igazán megtisztelő érzés. A darabot egyébként tényleg minden korosztálynak ajánlom, hiszen a fiatalok ismerkedésétől a házasságban előforduló örömökig és nehézségekig mindennel találkozhat a néző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!