Sikeres zalai pályázatok

2024.07.02. 12:30

Népművészeti tevékenységeket támogat a Nemzeti Kulturális Alap

Több zalai civil szervezetet vagy intézményt is támogatott legutóbbi, még júniusban megtartott kuratóriumi ülésén a Nemzeti Kulturális Alap népművészeti kollégiuma. Az érintettek az elnyert összegeket a következő esztendőben tudják felhasználni.

Gyuricza Ferenc

Kiállítás a Vándorlegény pályázat anyagából Gébárton

Fotó: Mozsár Eszter/ZH-Archívum

A zalaegerszegi Keresztury Dezső Művelődési Központ két sikeres pályázatot nyújtott be, ennek köszönhetően a Gébárti Regionális Népi Alkotóház országos nyári táboraira – konkrétan a bentlakásos nemezes, kosárfonó és kovács szaktáborok megvalósítására – 725 ezer, míg a XVI. Pásztorhagyományok napja megszervezésére 410 ezer forint támogatást kapott. Szintén két nyertes pályázatot tudhat magáénak a Kiskanizsa Kulturális Egyesület, amely a 2025-ös Zala vármegyei néptánctábor megrendezésére 320 ezer forintos, a 2025-ös Zala vármegyei néptáncantológia megvalósítására pedig 545 ezer forint támogatásban részesül.

A zalaegerszegi Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete Egymástól tanulva címmel rendezi meg XI. országos konferenciáját, valamint a népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák XII. országos hétvégéjét, melyek megtartásához összesen 455 forintot kapott. A keszthelyi Zala Megye Népművészetéért Alapítvány ugyancsak a jövő évre tervezett táboraira nyert szintén 455 ezer forintot. A novai SZÉF Kulturális és Népművészeti Egyesület a Válaszúton kezdődött címmel megszervezendő komplex népművészeti tábor költségeinek fedezetére 300 ezer forintot kap. A becsvölgyei Cserta Egyesület a jövő évi, azaz XII. Göcseji Hacacáré – Zala vármegyei néptáncfesztivál megszervezésének támogatására nyert 365 ezer forintot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!