Emlék és emlékezet az idei téma

2 órája

Október 11-én tartják a Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság konferenciáját Hévízen

Hagyományosan a Szent András Gyógyfürdő és Reumakórház Kultúrtermében ( Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.) rendezik a Csokonai Társaság évente sorra kerülő művészeti konferenciáját, mindig egy-egy fogalom köré építve az előadásokat. Idén az emlék és emlékezet a témája az október 11-én pénteken 9,30-kor kezdődő tudományos ülésszaknak.

Arany Horváth Zsuzsa

Felvételünkön az újvidéki Tari István, Tar Ferenc korábbi elnök és dr. Cséby Géza író a 2016-os koszorúzáson

Forrás: ZH

A rendezvény kezdetén  Keserű Áron alpolgármester üdvözli a résztvevőket, a megnyitót Zalán-Lipák Judit elnök tartja, majd Tar Ferenc korábbi elnök emlékezik meg a nemrég elhunyt András Sándor íróról, aki Angliából hazatelepülve Zala  közelében élt.

A konferencián szó lesz az emlékezet diplomáciai vetületeiről, a magyar-lengyel emlékezetről,  Noszlopy Gáspár emlékezetéről,  Nagy Ignác Janus-arcú emlékezetéről,  a nemzeti emlékezet és a Magyar Tudományos Akadémia kapcsolatáról. 

A Zimmer frei - Balatoni szobakiadások (1960-1990) emlékezete című előadás is izgalmasnak ígérkezik, ahogy a Herkulesfürdői emlék is. A konferencia résztvevőit Naszádos Péter polgármester is köszönti, amikor megkoszorúzzák Csokonai hévízi szobrát.  A résztvevők szombaton kirándulásra indulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában